Túrós, áfonyás pitty-putty
Adásban volt: 2015. október 14.
A recepthez tartozó videó

Tökéletes desszert sietős hétköznapokra. Hihetetlenül egyszerűen és gyorsan össze lehet rakni. Krémes, nem túl édes finomság.
2015. október 14.
Hozzávalók
- 25 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 10 dkg barna cukor
- 1 csomag sütőpor
- 2 db vaníliarúd
- 50 dkg túró
- 2 dl tejföl
- 6 dl tej
- aszalt vörös áfonya
- 2 tojás
- 10 dkg vaj
Elkészítés
A lisztet összekeverjük a kétféle cukorral és a sütőporral.
Egy másik edénybe a túrót kikeverjük a tejföllel, kevés cukorral. Hozzáadjuk az asztalt áfonyát és a vaníliarudak kikapart belsejét.
Az alaposan kivajazott tepsibe először beleszórjuk a lisztes keverék felét, elsimítjuk, hogy egyenletes legyen a teteje. Majd jöhet rá a túrós rész, ez is szépen eloszlatva. A tetejére szórjuk a lisztes keverék másik felét.
Kézi habverővel habosra keverjük a tojásokat a tejjel és a lisztes részre öntjük, figyelve, hogy mindenhova jusson belőle. A tetejére vajdarabkákat rakunk.
200 fokos sütőben 30 percig sütjük.
Megosztom barátaimmal
