Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Túrógombóc

Adásban volt: 2014. október 1.
A recepthez tartozó videó
Ha mindent pontosan betartunk (6 óra előkészület és 6 perc főzési idő) akkor el tudjuk készíteni a tökéletes túrógombócot Hadzsala Krisztián receptje alapján!
2015. november 29.

Hozzávalók

4-6 adag
  • 1, 75 kg túró
  • 20 dkg búza dara
  • 5 tojás
  • csipet porcukor
  • csipet só
  • morzsa
  • vaj
  • karamellizált mandulába forgatott, omlós tészta-morzsa
  • darált mandula
  • cukor
  • vaj
  • liszt
  • Darált keksz-morzsa
  • keksz
  • Tejfölös szósz
  • 8 dl kikevert tejföl
  • 2 dl tejszín
  • 10 dkg porcukor

Elkészítés

A túrót villával szétnyomkodjuk és hozzáadjuk a búzadarát, a csipet cukrot és sót, és a tojásokat. Lefedjük és minimum 6 óra hosszára a hűtőbe tesszük. Lobogó, forró vízbe dobjuk a ping-pong labdánál kicsit nagyobb gombócokat és pontosan 6 percen át főzzük. Ne főzzünk egyszerre túl sokat. Ha lejárt a 6 perc, törlőkendőn leitatjuk a gombócokat és utána hempergetjük meg a morzsák valamelyikében. 

A morzsa: használhatjuk a hagyományos, pirított zsemlemorzsát, de készíthetünk hozzá egy különlegesebb verziót is:omlós (crumble:liszt, vaj, cukor) tésztát ledarálunk, összekeverjük karamellizált, darált mandulával. Vagy akár tört, darált kekszbe is meghempergethetjük a túró gombócokat. 

Tejföl-szósz: ha nincs otthon szifonunk, hogy avval készítsük el a habot, akkor a tejszínt verjük fel és a kikevert tejföllel forgassuk össze, valamint adjuk hozzá a porcukrot is. A habot ékesíthetjük darált pisztáciával vagy tárkonnyal. A desszertet díszíthetjük mentalevelekkel és friss bogyós gyümölcsökkel, és végül meghintjük porcukorral. 

4.4/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

A sokoldalú túró - több van benne!

A sokoldalú túró - több van benne!

Kenhető, darabolható, rétegezhető, roppant sokoldalúan használjuk, de vajon mindet ismerjük? Túró ABC.
Német túrótorta

Német túrótorta

Peller Mariann műsorvezető: "Mindig is szerettem enni, és ez időnként látszik is, sajnos. De amióta saját családom van, különös élvezetet jelent számomra, hogy elláthatom magunkat, és megtervezem a heti menüt."

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!