
Túrófánk házi baracklekvárral és fahéjas tejfölhabbal
Desszert ajánlat hétvégére!
2016. augusztus 19.
Hozzávalók
4 fő- Túrófánkhoz:
- 15 dkg tehéntúró
- 100 g tejföl
- 6 dkg liszt
- 1 csipet szódabikarbóna
- Fél citrom héja
- 1 csipet só
- 1 evőkanál vaníliás cukor
- 1 evőkanál kristálycukor
- 2 tojás
- Tejfölhabhoz:
- 100 ml habtejszín
- 50 ml tejföl
- porcukor, ízlés szerint
- 1 mokkáskanál fahéj
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A cukrot, sót és a tojást kihabosítjuk, ehhez hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és a vaníliás cukrot.
- Az áttört túrót összekeverjük a tejföllel, majd a cukros- tojásos keverékhez adjuk.
- Fokozatosan belekeverjük a szódabikarbónával elkevert lisztet.
- Kivajazott muffin formákba félig beleöntjük a masszát és az előmelegített, 180 fokos sütőben 20 perc alatt arany barnára sütjük.
- A tejfölhabhoz a habtejszínt a porcukorral kemény habbá verjük, ezután óvatosan belekeverjük a fellazított tejfölt. Fahéjjal ízesítjük.
- Házi baracklekvárral, friss szederrel és málnával tálaljuk.

Hornyák Olivér a PS Bistro séfje
Megosztom barátaimmal