Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Túrófánk házi baracklekvárral és fahéjas tejfölhabbal

Desszert ajánlat hétvégére!
2016. augusztus 19.

Hozzávalók

4 fő
  • Túrófánkhoz:
  • 15 dkg tehéntúró
  • 100 g tejföl
  • 6 dkg liszt
  • 1 csipet szódabikarbóna
  • Fél citrom héja
  • 1 csipet só
  • 1 evőkanál vaníliás cukor
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 2 tojás
  • Tejfölhabhoz:
  • 100 ml habtejszín
  • 50 ml tejföl
  • porcukor, ízlés szerint
  • 1 mokkáskanál fahéj

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A cukrot, sót és a tojást kihabosítjuk, ehhez hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és a vaníliás cukrot.
  • Az áttört túrót összekeverjük a tejföllel, majd a cukros- tojásos keverékhez adjuk.
  • Fokozatosan belekeverjük a szódabikarbónával elkevert lisztet.
  • Kivajazott muffin formákba félig beleöntjük a masszát és az előmelegített, 180 fokos sütőben 20 perc alatt arany barnára sütjük.
  • A tejfölhabhoz a habtejszínt a porcukorral kemény habbá verjük, ezután óvatosan belekeverjük a fellazított tejfölt. Fahéjjal ízesítjük.
  • Házi baracklekvárral, friss szederrel és málnával tálaljuk.
Hornyák Olivér a PS Bistro séfje

Hornyák Olivér a PS Bistro séfje

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Almafánk sós karamella öntettel

Almafánk sós karamella öntettel

Egy csipet só és a jól ismert karamella egészen másik, csodálatos arcát mutatja. Érdemes kipróbálni, abbahagyhatatlan!
Eklerfánk

Eklerfánk

Ilyen könnyű elkészíteni az eklerfánkot! A január-februári fánkszezonban feltétlenül készítsük el!
Fánk hanukára

Fánk hanukára

A fánk a hanuka elmaradhatatlan édessége. Autentikus recept a Rosenstein családtól.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!