Tunéziai csicseriborsó saláta

Hozzávalók
- 2 konzerv csicseriborsó
- 2 paradicsom
- 1 piros paprika
- 1 fej hagyma
- 2 citrom leve
- 3 ek konzerv tonhal
- római kömény
- friss petrezselyem
- olivaolaj
- harissza (szárított csípőspaprikához köményt és szárított fokhagymát keverünk)
- víz
- 2 tojás
- tálaláshoz: kenyér
Elkészítés
A csicseriborsót kiöntjük egy tálba és egy részét villával összetörjük. A vöröshagymát vastag karikákra szeleteljük, és egy serpenyőben kevés olivaolajon mindkét oldalát grillezzük. Megszórjuk kevés római köménnyel, sóval és borssal. A paradicsomokat és a pirospaprikát felkockázzuk és ráöntjük a csicseriborsóra. A harisszát kikeverjük vízzel és olajjal, majd ezt is hozzákeverjük a csicseriborsóhoz. Ezután meglocsoljuk a citromok levével és belekanalazzuk a tonhalat is. Összekeverjük, majd pirítós kenyéren 1-2 kanál tonhallal, egy fél tojással, friss petrezselyemmel és grillezett hagymakarikákkal tálaljuk.
