Tripla paradicsomos tésztasaláta

Hozzávalók
4-6 személyre- 50 dkg fusilli tészta
- 0,5dl fehérborecet (vagy fehér balzsamecet)
- fél citrom leve
- 1 teáskanál méz
- 2 evőkanál paradicsomvelő (amit a paradicsomokból kikanalaztunk)
- só
- bors
- 1,5 dl jó minőségű olívaolaj
- 10 dkg félig szárított paradicsom
- 15 dkg koktélparadicsom
- 1 csokor petrezselyem
- 1 csokor kapor
- 1 csokor bazsalikom
- 1 citrom reszelt héja
Elkészítés
A tésztát bő, forrásban lévő sós vízben al dente állagúra főzzük.
Közben elkészítjük az öntetet: a fehérborecethez adjuk a sót, borsot, citromlevet, mézet és a paradicsomvelőt. (amit a paradicsomokból kikanalaztunk, de lehet leturmixolt paradicsom, vagy késztermék)
Az olajat lassan, fokozatosan keverjük hozzá, hogy homogén, selymes emulziót kapjunk.
A tésztát leszűrjük, jéghideg vízzel leöblítjük, és jól leitatjuk, így könnyebben vonja be az öntet. majd azonnal összeforgatjuk kevés olívaolajjal.
Ráöntjük az ecetes-olajos vinaigrette öntetet, végül hozzáadjuk a szárított paradicsomot, a félbevágott koktélparadicsomokat. Sózzuk, borsozzuk. Közvetlenül tálalás előtt összekeverjük a finomra aprított zöldfűszerekkel és a reszelt citromhéjjal.