Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Tripla paradicsomos tésztasaláta

Adásban volt: 2013. augusztus 28.
A recepthez tartozó videó
Egyszerűen elkészíthető tésztából, paradicsomból és zöldfűszerekből összeállított saláta, vendégségre, piknikre is kiváló.
2015. december 18.

Hozzávalók

4-6 személyre
  • 50 dkg fusilli tészta
  • 0,5dl fehérborecet (vagy fehér balzsamecet)
  • fél citrom leve
  • 1 teáskanál méz
  • 2 evőkanál paradicsomvelő (amit a paradicsomokból kikanalaztunk)

  • bors
  • 1,5 dl jó minőségű olívaolaj
  • 10 dkg félig szárított paradicsom
  • 15 dkg koktélparadicsom
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csokor kapor
  • 1 csokor bazsalikom
  • 1 citrom reszelt héja

Elkészítés

A tésztát bő, forrásban lévő sós vízben al dente állagúra főzzük.
Közben elkészítjük az öntetet: a fehérborecethez adjuk a sót, borsot, citromlevet, mézet és a paradicsomvelőt. (amit a paradicsomokból kikanalaztunk, de lehet leturmixolt paradicsom, vagy késztermék)
Az olajat lassan, fokozatosan keverjük hozzá, hogy homogén, selymes emulziót kapjunk.
A tésztát leszűrjük, jéghideg vízzel leöblítjük, és jól leitatjuk, így könnyebben vonja be az öntet. majd azonnal összeforgatjuk kevés olívaolajjal.
Ráöntjük az ecetes-olajos vinaigrette öntetet, végül hozzáadjuk a szárított paradicsomot, a félbevágott koktélparadicsomokat. Sózzuk, borsozzuk. Közvetlenül tálalás előtt összekeverjük a finomra aprított zöldfűszerekkel és a reszelt citromhéjjal.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Házi burgonyás kifli

Klasszikus kifli az igazi tévénézős estékhez. A gyúródeszkától és a kelesztéstől ne ijedjünk meg!
Pikáns mázas csirkeszárny

Pikáns mázas csirkeszárny

Gyömbérrel, fokhagymával fűszerezett juharszirupos pácban érlelődnek a csirkeszárnyak, mielőtt ropogósra sülnek a sütőben. Vigyázat, nem lehet abbahagyni!
Bazsalikomos-epres limonádé

Bazsalikomos-epres limonádé

Egy napsütéses napon nem vágyik az ember másra, mint egy jó pohár frissítő italra, ezek közül az epres limonádé bazsalikommal az egyik legjobb.
Al dente

Al dente

Hogyan készül és mit jelent a tökéletes, egy olasz számára is értékelhető és szerethető tészta?

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.