Törökös, fűszeres marharagu parmezános padlizsánpürével

Hozzávalók
4-6 adag- 60 dkg marhalábszár
- 1 nagy hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 doboz sűrített paradicsom
- 1 evőkanál pirospaprika
- 1 teáskanál őrölt római kömény
- 1 kávéskanál őrölt szegfűbors
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- Kb. 3dl leszűrt húsleves
- só
- bors
- olaj
- 1 kg padlizsán
- 1 dl tejszín
- 5 dkg reszelt kemény juhsajt (vagy parmezán)
Elkészítés
A raguhoz fedő alatt, csipet sóval meghintve, üvegesre pároljuk a hagymát és fokhagymát.
Hozzáadjuk a fűszereket, néhány másodpercig pirítjuk, majd hozzáadjuk a falatnyi darabokra vágott húst, átforgatjuk, hogy a fűszerek egyenletesen befedjék.
Hozzákeverjük a sűrített paradicsomot, majd a húslevest (vagy vizet).
Lassú tűzön, kb. 1,5 óráig pároljuk, amíg megpuhul.
A parmezános padlizsánpüréhez a padlizsánt 180C-os sütőben, kb. 50 perc alatt megsütjük.
Meghámozzuk, húsát kikaparjuk és simára pürésítjük.
Melegen hozzáadjuk a tejszínt és a reszelt sajtot, kissé összemelegítjük.
Sóval, borssal, leheletnyi szerecsendióval és citromlével ízesítjük.
Az ételt frissen aprított petrezselyemzölddel és pitával tálaljuk.