Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Törökös, fűszeres marharagu parmezános padlizsánpürével

Adásban volt: 2013. szeptember 6.
A recepthez tartozó videó
Török ihletésű, de a magyar ízléshez is nagyon közel áll ez a fűszeres marharagu, amit a padlizsánpüré tesz igazán különlegessé.
2016. február 25.

Hozzávalók

4-6 adag
  • 60 dkg marhalábszár
  • 1 nagy hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 doboz sűrített paradicsom
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 teáskanál őrölt római kömény
  • 1 kávéskanál őrölt szegfűbors
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • Kb. 3dl leszűrt húsleves

  • bors
  • olaj
  • 1 kg padlizsán
  • 1 dl tejszín
  • 5 dkg reszelt kemény juhsajt (vagy parmezán)

Elkészítés

A raguhoz fedő alatt, csipet sóval meghintve, üvegesre pároljuk a hagymát és fokhagymát.
Hozzáadjuk a fűszereket, néhány másodpercig pirítjuk, majd hozzáadjuk a falatnyi darabokra vágott húst, átforgatjuk, hogy a fűszerek egyenletesen befedjék.
Hozzákeverjük a sűrített paradicsomot, majd a húslevest (vagy vizet).
Lassú tűzön, kb. 1,5 óráig pároljuk, amíg megpuhul.

A parmezános padlizsánpüréhez a padlizsánt 180C-os sütőben, kb. 50 perc alatt megsütjük.
Meghámozzuk, húsát kikaparjuk és simára pürésítjük.
Melegen hozzáadjuk a tejszínt és a reszelt sajtot, kissé összemelegítjük.
Sóval, borssal, leheletnyi szerecsendióval és citromlével ízesítjük.

Az ételt frissen aprított petrezselyemzölddel és pitával tálaljuk.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Flamand sörös marharagu

Elképesztően finom marharagu, zsemlegombóccal és egy kocka étcsokoládéval.
Fűszeres egreses omlós pite

Fűszeres egreses omlós pite

A frissítő, édes és savanykás egreses pite, a legjobb választás a ráérősebb, nyári napokra.
A boldogító padlizsán

A boldogító padlizsán

Ilyen sokoldalúan felhasználható zöldség, mint a padlizsán, talán csak egy van, a krumpli. Ráadásul közeli rokonai is egymásnak. Körülnéztünk a családban.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!