
Tormakrémes tortilla tekercs Ammerländer Maasdamer sajttal
Hozzávalók
- krémsajt
- torma
- tortillalapok
- jégsaláta
- sonkaszeletek
- Ammerländer Maasdamer sajt
Elkészítés
A reszelt torma és a krémsajt keverékéből pikáns szendvicskrémet készítünk, ezzel megkenjük a tortilla lapokat, ráhelyezzük a roppanós saláta leveleket, a maasdamer sajt és sonka szeleteket, és már csavarhatjuk is fel a tekercseket. Valóban könnyen és gyorsan elkészül. Egy hétköznapi ebédre ideális, mert tápláló, de nem terheli túl a gyomrot, tavaszi piknikezéskor pedig valódi kincs, amikor előkerül a kosárból vagy a hátizsákból. Pláne, ha egy pohár könnyű fehérbor is akad hozzá.
Az Ammerländer Maasdamer (ejtsd: mászdámer) egy nagyon finom, kiváló minőségű, ementáli típusú sajt. Ez a sajttípus nagyon népszerű hazánkban, azonban azok közül, akik megismerik az Ammerländer Maasdamert, gyakran meg is maradnak mellette. Azért választják újra és újra az Ammerländert a változó minőségű és ízű „ementáli jellegű“ sajtok helyett, mert ahogy az egy német terméktől elvárható: az íze és a minősége valóban megbízható. Az pedig, hogy az ára is jó, csak a ráadás.
Ammerland egy észak-nyugat németországi régió. A tejipari szövetkezetet hét ammerlandi tejesgazda alapította 1885-ben. Mára az Ammerländer termékekhez a tejet közel 2000 tejesgazda biztosítja nap mint nap. Az üde legelők, a gyönyörű környezet és az egészséges, erre a vidékre jellemző, fekete-fehér foltos, őshonos tehenek biztosítják, hogy minden Ammerländer sajt kiváló minőségű tejből készüljön. A tradicionális kistermelői szemléletet és a modern, nagyüzemi eljárást hatékonyan ötvöző cég termékei kitűnő ár-érték arányt képviselnek, így az Ammerländer sajtok hazánkban is egyre népszerűbbek. A kék csomagolású, szeletelt változatokat megtalálja a hűtőpultokban, de kérheti kifejezetten az Ammerländer márkát akkor is, ha kimérve vásárol. Váljék egészségére!