Tonkababos madártej

Hozzávalók
- 3 dl tejszín
- 3 dl tej
- 6 db tojás
- 4 ek kristálycukor
- 1 db tonkabab
- só
Elkészítés
A tojásokat szétválasztjuk, közben a tejet a tejszínnel összeforraljuk.
A tonkababot a tojássárgájához reszeljük és a kristálycukrot hozzáadva, egy kézi habverővel fehéredésig keverjük. Csipet sót rakunk bele.
Folyamatos kevergetés mellett, a felforrósított tejszínes tejet a tojássárgjához adjuk. Ha megtörtént a hőkiegyenlítés, az egészet visszatesszük egy edénybe és elkezdjük melegíteni, miközben egy spatulával folyamatosan kevergetjük nehogy leégjen. Mikor elkezd besűrüsödni, levesszük a tűzről és egy hideg edénybe áttöltjük. Tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük és enyhén sós, forró vízben kifőzzük a habgaluskákat.
