Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Tonkababos madártej

Adásban volt: 2016. március 18.
A recepthez tartozó videó
Klasszikus madártej, kicsit sem klasszikus fűszerezéssel. Ráérős reggelire vagy vasárnap ebéd utáni ejtőzéshez.
2016. március 20.

Hozzávalók

  • 3 dl tejszín
  • 3 dl tej
  • 6 db tojás
  • 4 ek kristálycukor
  • 1 db tonkabab

Elkészítés

A tojásokat szétválasztjuk, közben a tejet a tejszínnel összeforraljuk.
A tonkababot a tojássárgájához reszeljük és a kristálycukrot hozzáadva, egy kézi habverővel fehéredésig keverjük. Csipet sót rakunk bele.
Folyamatos kevergetés mellett, a felforrósított tejszínes tejet a tojássárgjához adjuk. Ha megtörtént a hőkiegyenlítés, az egészet visszatesszük egy edénybe és elkezdjük melegíteni, miközben egy spatulával folyamatosan kevergetjük nehogy leégjen. Mikor elkezd besűrüsödni, levesszük a tűzről és egy hideg edénybe áttöltjük. Tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük és enyhén sós, forró vízben kifőzzük a habgaluskákat.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Narancsos tejcsokoládés madártej - Vendég: Márk Szonja

Madártej, de nem a klasszikus, hanem egy izgalmas, naranccsal, csokoládéval bolondított változata.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!