Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Tonhalas bolognai

Csavarjunk egyet a mindig bevethető bolognai szószon. A tonhalas változat könnyedebb, mint a húsos, mégis hozza a megszokott ízhatást. Ebben a mártásban garantáltan minden gyerek megeszi a halat.
2015. december 8.

Hozzávalók

4 személyre
  • 1 doboz (160 g-os kiszerelés) olajban eltett tonhal
  • 1 doboz (160 g-os kiszerelés) natúr tonhal
  • 1 lila hagyma
  • 2 szál szárzeller
  • 2 sárgarépa
  • 1 kápiapaprika vagy piros húsú TV paprika
  • 1 üveg (7,5 dl) passata vagy sűrű paradicsomlé
  • olívaolaj
  • morzsolt oregánó
  • 1 babérlevél
  • pár levél bazsalikom
  • tengeri só
  • frissen őrölt bors
  • 500 g spagetti
  • reszelt parmezán

Elkészítés

Felteszünk forrni egy lábasnyi vizet a tésztának.
A hámozott és negyedet lila hagymát és sárgarépát, a megmosott és darabolt szárzellert és paprikát robotgépben pár fordulat alatt apróra daraboljuk. 
Felbontjuk az olajos tonhalkonzervet, és a tetejét a halhúshoz szorítva belecsöpögtetjük az olaját egy serpenyőbe. Ha kevésnek találjuk, teszünk még hozzá olívaolajat és fedő alatt pár perc alatt megpároljuk rajta az aprított zöldségeket. Hozzáöntjük a paradicsomszószt, megszórjuk oreganóval, majd kettétörjük és beletesszük a babérlevelet is.
Amint felforrt, hozzáadjuk a lecsöpögtetett natúr tonhalat. Ez általában darabosabb, nem kell nagyon szétcincálni a haldarabkákat benne.
A már lobogó vízbe sót teszünk és kifőzzük benne a spagetti tésztát. Jó, ha harapható keménységű, vigyázzunk, ne főzzük túl.
Végül szűrjük le a tésztát és tálaljuk a tonhalas szósszal, friss bazsalikom levélkével és reszelt parmezánnal megszórva a legfinomabb.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Spagetti cukkinipesztóval

Spagetti cukkinipesztóval

A cukkini egyik legideálisabb helye a cukkinipesztóban van. A pesztónak pedig a spagettin.
Szicíliai szardíniás spagetti

Szicíliai szardíniás spagetti

Ez a szícíliai spagetti hamar elkészül, de mégis nagyon különleges. Az édeskömény, a mazsola, a mandula és a szardínia teszik különösen izgalmassá.
Szélesmetélt klasszikus bolognai raguval

Szélesmetélt klasszikus bolognai raguval

Csodálatos bolognai ragu, egy őszi, borongós, ráérős hétvégi ebédhez, melyet bármilyen tésztával elkészíthetünk.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.