Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Tonhalas bolognai

Csavarjunk egyet a mindig bevethető bolognai szószon. A tonhalas változat könnyedebb, mint a húsos, mégis hozza a megszokott ízhatást. Ebben a mártásban garantáltan minden gyerek megeszi a halat.
2015. december 8.

Hozzávalók

4 személyre
  • 1 doboz (160 g-os kiszerelés) olajban eltett tonhal
  • 1 doboz (160 g-os kiszerelés) natúr tonhal
  • 1 lila hagyma
  • 2 szál szárzeller
  • 2 sárgarépa
  • 1 kápiapaprika vagy piros húsú TV paprika
  • 1 üveg (7,5 dl) passata vagy sűrű paradicsomlé
  • olívaolaj
  • morzsolt oregánó
  • 1 babérlevél
  • pár levél bazsalikom
  • tengeri só
  • frissen őrölt bors
  • 500 g spagetti
  • reszelt parmezán

Elkészítés

Felteszünk forrni egy lábasnyi vizet a tésztának.
A hámozott és negyedet lila hagymát és sárgarépát, a megmosott és darabolt szárzellert és paprikát robotgépben pár fordulat alatt apróra daraboljuk. 
Felbontjuk az olajos tonhalkonzervet, és a tetejét a halhúshoz szorítva belecsöpögtetjük az olaját egy serpenyőbe. Ha kevésnek találjuk, teszünk még hozzá olívaolajat és fedő alatt pár perc alatt megpároljuk rajta az aprított zöldségeket. Hozzáöntjük a paradicsomszószt, megszórjuk oreganóval, majd kettétörjük és beletesszük a babérlevelet is.
Amint felforrt, hozzáadjuk a lecsöpögtetett natúr tonhalat. Ez általában darabosabb, nem kell nagyon szétcincálni a haldarabkákat benne.
A már lobogó vízbe sót teszünk és kifőzzük benne a spagetti tésztát. Jó, ha harapható keménységű, vigyázzunk, ne főzzük túl.
Végül szűrjük le a tésztát és tálaljuk a tonhalas szósszal, friss bazsalikom levélkével és reszelt parmezánnal megszórva a legfinomabb.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Spagetti cukkinipesztóval

Spagetti cukkinipesztóval

A cukkini egyik legideálisabb helye a cukkinipesztóban van. A pesztónak pedig a spagettin.
Szicíliai szardíniás spagetti

Szicíliai szardíniás spagetti

Ez a szícíliai spagetti hamar elkészül, de mégis nagyon különleges. Az édeskömény, a mazsola, a mandula és a szardínia teszik különösen izgalmassá.
Szélesmetélt klasszikus bolognai raguval

Szélesmetélt klasszikus bolognai raguval

Csodálatos bolognai ragu, egy őszi, borongós, ráérős hétvégi ebédhez, melyet bármilyen tésztával elkészíthetünk.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!