
Tonhalas bolognai
Hozzávalók
4 személyre- 1 doboz (160 g-os kiszerelés) olajban eltett tonhal
- 1 doboz (160 g-os kiszerelés) natúr tonhal
- 1 lila hagyma
- 2 szál szárzeller
- 2 sárgarépa
- 1 kápiapaprika vagy piros húsú TV paprika
- 1 üveg (7,5 dl) passata vagy sűrű paradicsomlé
- olívaolaj
- morzsolt oregánó
- 1 babérlevél
- pár levél bazsalikom
- tengeri só
- frissen őrölt bors
- 500 g spagetti
- reszelt parmezán
Elkészítés
Felteszünk forrni egy lábasnyi vizet a tésztának.
A hámozott és negyedet lila hagymát és sárgarépát, a megmosott és darabolt szárzellert és paprikát robotgépben pár fordulat alatt apróra daraboljuk.
Felbontjuk az olajos tonhalkonzervet, és a tetejét a halhúshoz szorítva belecsöpögtetjük az olaját egy serpenyőbe. Ha kevésnek találjuk, teszünk még hozzá olívaolajat és fedő alatt pár perc alatt megpároljuk rajta az aprított zöldségeket. Hozzáöntjük a paradicsomszószt, megszórjuk oreganóval, majd kettétörjük és beletesszük a babérlevelet is.
Amint felforrt, hozzáadjuk a lecsöpögtetett natúr tonhalat. Ez általában darabosabb, nem kell nagyon szétcincálni a haldarabkákat benne.
A már lobogó vízbe sót teszünk és kifőzzük benne a spagetti tésztát. Jó, ha harapható keménységű, vigyázzunk, ne főzzük túl.
Végül szűrjük le a tésztát és tálaljuk a tonhalas szósszal, friss bazsalikom levélkével és reszelt parmezánnal megszórva a legfinomabb.