
Fotó: Tumbász Hédi
Tonhal steak grillezett zöldséggel
Csomor Csilla színésznő nagyon szeret főzni, főleg a könnyedebb, franciás fogások ihletik meg. De a grill szezon is teljesen lázba hozza. Az alapokat édesanyjától leste el és mára már mindenevő lett. Szeret a konyhában, alkotni, kísérletezni is.
2015. április 14.
Hozzávalók
- Halpáchoz:
- tk koriandermag,
- fél chili paprika,
- 1 gerezd fokhagyma,
- 1 marék bazsalikom,
- 1 marék koriander levél
- só
- bors
- 1 citrom leve
- spárga
- olvasztott vaj
- kristálycukor
Elkészítés
Tonhal steak
A pác hozzávalóit egy mozsárban összetörjük, majd a tonhal szeleteket bedörzsöljük vele.
Forró grillen mindkét oldalát 1-1 percig sütjük. Így a közepe rózsaszín marad.
Zöldség
A spárgát tisztítás után olvasztott vajjal megkenjük, grilltepsibe fektetjük, és egy kevés cukorral megszórjuk.
Akkor kész, amikor a cukortól kicsit karamelles, és belül roppanós.
Megosztom barátaimmal