Tom Kha Gai, a vasárnapi thai csirkeleves

Hozzávalók
4 adag- Házi curry paszta:
- koriandermag
- vöröshagyma
- római kömény
- 1 szál citromfű
- zöld citrom
- chili
- fokhagyma
- gyömbér
- koriander levél
- olívaolaj
- Kókusztejes thai csirkeleves:
- 4 ek olívaolaj
- lime levél
- 1 csokor újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 thai citromfű
- 6 szelet friss gyömbér
- 8 dl alaplé
- 25 dkg csirkemell
- 25 dkg édesburgonya
- 4 dl kókusztej
- 20 dkg gomba
- 1 zöld citrom leve
- halszósz
- nádcukor
- koriander levél
- újhagyma
Elkészítés
Házi curry paszta
az aprítógépbe tesszük a felaprított vöröshagymát, a fokhagyma gerezdeket, a felszeletelt gyömbért, a koriandermagot, a felkarikázott citromfüvet, a zöld citrom reszelt héját, a chilit és a friss koriandert, és pürésítjük.Érdemes egy kevés olajat belecsepegtetni, hogy selymesebb, lágyabb krémet kapjunk.
Thai csirkeleves
Olívaolajon megfonnyasztunk egy csokornyi felkarikázott újhagymát. Hozzátesszük a curry pasztát, a citromfüvet és a lime levelet.
Alaposan elkeverjük, és az alaplével felengedjük.
Ekkor kerül bele a felkockázott édesburgonya, a csirkemell. Fedő alatt puhára főzzük.
Felöntjük a kókusztejjel, és beletesszük a felkockázott gombát. Ekkor már csak rövid ideig főzzük, mert a kókusztej kicsapódhat tőle.
Végül finomhangoljuk az ízeket: kevés nádcukorral, egy zöld citrom levével és halszósszal ízesítjük.
