Töltött zöldségek

Hozzávalók
4-6 adag- 20 dkg házi kenyérmorzsa
- olivaolaj
- 1 csokor petrezselyem
- néhány levél bazsalikom
- 10 dkg olívabogyó
- 1 gerezd fokhagyma
- 5 dkg parmezán vagy juhsajt
- 4 kisebb méretű paradicsom
- 1 cukkini
- 1 kis padlizsán
- 2 lila hagyma
- 1 paradicsompaprika
Elkészítés
A paradicsomok és a paprika kalapját levágjuk és belsejüket kikanalazzuk, illetve kivágjuk. A cukkinit és a padlizsánt 4-5 cm-es darabokra vágjuk, és a darabkák belsejébe szintén egy-egy tölthető mélyedést vájunk. A vöröshagymát is meghámozzuk, félbevágjuk, majd a közepét eltávolítjuk.
Az összes zöldséget talpával lefelé egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük és átlocsoljuk olívaolajjal, valamint megsózzuk, megborsozzuk a belsejüket.
Következő lépésként elkészítjük a zöldségek töltelékét. Egy magas nyakú edényben összekeverjük a kenyérmorzsát 2-3 evőkanál olívaolajjal, parmezánnal vagy juhsajttal, reszelt fokhagymával, felaprított petrezselyemmel és bazsalikommal, egy csipet sóval, borssal, valamint felkarikázott olajbogyókkal.
Végül megtöltjük ezzel a morzsás-parmezános keverékkel a kivájt zöldségeket, vékonyan átlocsoljuk olívaolajjal és betesszük 30 percre a 180 fokra előmelegített sütőbe (az első 15 percben fólia alatt, a második 15 percben pedig fólia nélkül sütjük). Köretként vagy önmagában tálaljuk.