Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Töltött zöldségek

Adásban volt: 2014. szeptember 1.
A recepthez tartozó videó
Cukkini, padlizsán, paradicsom, paprika és lila hagyma egyszerűen elkészíthető töltelékkel, sütőben sütve.
2016. április 2.

Hozzávalók

4-6 adag
  • 20 dkg házi kenyérmorzsa
  • olivaolaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • néhány levél bazsalikom
  • 10 dkg olívabogyó
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg parmezán vagy juhsajt
  • 4 kisebb méretű paradicsom
  • 1 cukkini
  • 1 kis padlizsán
  • 2 lila hagyma
  • 1 paradicsompaprika

Elkészítés

A paradicsomok és a paprika kalapját levágjuk és belsejüket kikanalazzuk, illetve kivágjuk. A cukkinit és a padlizsánt 4-5 cm-es darabokra vágjuk, és a darabkák belsejébe szintén egy-egy tölthető mélyedést vájunk. A vöröshagymát is meghámozzuk, félbevágjuk, majd a közepét eltávolítjuk.
Az összes zöldséget talpával lefelé egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük és átlocsoljuk olívaolajjal, valamint megsózzuk, megborsozzuk a belsejüket.
Következő lépésként elkészítjük a zöldségek töltelékét. Egy magas nyakú edényben összekeverjük a kenyérmorzsát 2-3 evőkanál olívaolajjal, parmezánnal vagy juhsajttal, reszelt fokhagymával, felaprított petrezselyemmel és bazsalikommal, egy csipet sóval, borssal, valamint felkarikázott olajbogyókkal.
Végül megtöltjük ezzel a morzsás-parmezános keverékkel a kivájt zöldségeket, vékonyan átlocsoljuk olívaolajjal és betesszük 30 percre a 180 fokra előmelegített sütőbe (az első 15 percben fólia alatt, a második 15 percben pedig fólia nélkül sütjük). Köretként vagy önmagában tálaljuk.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Tandoori csirke fűszeres rizzsel

Tandoori csirke fűszeres rizzsel

Kócsa László a Chefparade tulajdonosa a tandoori csirke curry receptjét hozta az Ízes életbe. Ez a fogás két klasszikus recept, a „Butter chicken” és a „Chicken tikka masala” egyvelege, ami egy könnyű és egyszerű belépés az indiai curry-k világába.
Fetamártogató nyers zöldségekkel

Fetamártogató nyers zöldségekkel

Egy gyorsan elkészíthető, egészséges nassolni való, ami vendégvárónak is tökéletes. A feta a joghurttal és a zöldfűszerekkel elkeverve fantasztikus trió.
Miről írnak a világ legjobb szakácsai?

Miről írnak a világ legjobb szakácsai?

Az idei nemzetközi könyvkínálat böngészése közben elképesztően változatos holmikra bukkantunk, ezúttal a legnevesebb séfek munkáit mutatjuk be.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!