Töltött uborka

Hozzávalók
4-6 adag- 2 kígyóuborka
- 25 dkg darált csirkehús
- 5 dkg bulgur
- 2 tojás
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 csomag kapor
- pár szál petrezselyem
- 1 csomag újhagyma
- 2,5 pl tejföl
Elkészítés
Az uborkákat hosszában félbevágjuk, és a magokat egy kiskanállal kikaparjuk.
A széttépkedett csirkehúst egy edénybe rakjuk, beleszórjuk a bulgurt, beleütünk egy tojást, és fél gerezd reszelt fokhagymával ízesítjük.
Hozzákeverjük a felkarikázott újhagymát, a felaprított kaprot és petrezselymet is.
A tölteléket gazdagon sózzuk, borsozzuk és alaposan összekeverjük.
A krémet az uborkacsónakokba töltjük.
Ezután elkészítjük a mártást: egy tálban összekeverjük a tejfölt, a másik fél reszelt fokhagymát, egy tojást, sót, borsot és kaprot.
A mártást egy magas falú tepsi aljába öntjük, és beleültetjük a félbe vágott, megtöltött uborkákat. 25 percre 190 C fokra előmelegített sütőbe tesszük, és zöldborsós újkrumplival tálaljuk.