Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Töltött uborka

Adásban volt: 2014. június 10.
A recepthez tartozó videó
A régi magyar konyha számtalan olyan receptet ismert, amelyeket érdemes új éltre kelteni. A csirkehússal töltött uborka kifejezetten könnyű nyári fogás, ami egy forró nap után kitűnő vacsora lehet.
2016. július 7.

Hozzávalók

4-6 adag
  • 2 kígyóuborka
  • 25 dkg darált csirkehús
  • 5 dkg bulgur
  • 2 tojás
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 csomag kapor
  • pár szál petrezselyem
  • 1 csomag újhagyma
  • 2,5 pl tejföl

Elkészítés

Az uborkákat hosszában félbevágjuk, és a magokat egy kiskanállal kikaparjuk.
A széttépkedett csirkehúst egy edénybe rakjuk, beleszórjuk a bulgurt, beleütünk egy tojást, és fél gerezd reszelt fokhagymával ízesítjük.
Hozzákeverjük a felkarikázott újhagymát, a felaprított kaprot és petrezselymet is.
A tölteléket gazdagon sózzuk, borsozzuk és alaposan összekeverjük.
A krémet az uborkacsónakokba töltjük.
Ezután elkészítjük a mártást: egy tálban összekeverjük a tejfölt, a másik fél reszelt fokhagymát, egy tojást, sót, borsot és kaprot.
A mártást egy magas falú tepsi aljába öntjük, és beleültetjük a félbe vágott, megtöltött uborkákat. 25 percre 190 C fokra előmelegített sütőbe tesszük, és zöldborsós újkrumplival tálaljuk.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Indiai uborkasaláta sárgarépával (raita)

Sűrű joghurt, különféle fűszerek, koriander, menta és a zöldségek, uborka, újhagyma és répa, ezek kerülnek ebbe az indiai ihletés salátába, a raitába, ami egy kísérő fogás, amit az általában a fűszeres ételek mellé fogyasztanak, hűsítőnek.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!