Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Töltött paprika petrezselymes újburgonyával

Adásban volt: 2014. május 26.
A recepthez tartozó videó
A töltött paprika igazi klasszikus, ebben a változatban egy kevés menta teszi még különlegesebbé a fogást, amihez a petrezselymes újkrumpli kötelező kísérő.
2016. május 12.

Hozzávalók

6-8 adag
  • 8 db szép zöldpaprika
  • 50 dkg darát sertéshús
  • 2 hagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csokor snidling
  • 1 tojás
  • 5 dkg rizs

  • bors
  • fél csokor menta
  • 1 liter paradicsomszósz (natúr)
  • 1-2 szál kapor

Elkészítés

A finomra aprított hagymát megdinszteljük.
Majd hozzáadjuk a darált sertéshúshoz, ahogy a tojást és a főzetlen rizst is, és sózzuk, borsozzuk.
Összekeverjük, majd a finomra aprított petrezselyemmel és snidlinggel ízesítjük.
Megtöltjük a húsmasszával a paprikákat.
Egy nagy lábasba beleöntjük a paradicsomszószt, belehelyezzük a paprikákat is.
A szószt kicsit sózzuk és beledobunk néhány levél mentát és fedő alatt 30-40 percig főzzük.

Amíg a töltött paprika fő, elkészítjük a petrezselymes-vajas krumplit.
A vajat barnulásig hevítjük egy serpenyőben.
Amikor elkezd barnulni, hozzáadjuk a megfőzött, feldarabolt újkrumplit és a felaprított petrezselymet, kaprot, snidlinget és mentát.
Jól átforgatjuk és megsütjük a krumplikat.
Együtt tálaljuk a töltött paprikát és a krumplit, majd zöldfűszerekkel felfrissítjük az ízeket.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Villámgyors kolbászos csicseriborsópaprikás

Villámgyors kolbászos csicseriborsópaprikás

Villámgyors vacsora készíthető, ha van otthon csicseriborsó konzerv, ebbe az egytálételbe került a csicseriborsó mellé kolbász és sokféle fűszer is.
Hideg, mentás sárgadinnyekrémleves

Hideg, mentás sárgadinnyekrémleves

Egy forró nyári napon nagyon üdítő ez a hideg, kókusztejjel és mentával, citrusokkal készülő sárgadinnyekrémleves.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.