Töltött paprika petrezselymes újburgonyával

Hozzávalók
6-8 adag- 8 db szép zöldpaprika
- 50 dkg darát sertéshús
- 2 hagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 1 csokor snidling
- 1 tojás
- 5 dkg rizs
- só
- bors
- fél csokor menta
- 1 liter paradicsomszósz (natúr)
- 1-2 szál kapor
Elkészítés
A finomra aprított hagymát megdinszteljük.
Majd hozzáadjuk a darált sertéshúshoz, ahogy a tojást és a főzetlen rizst is, és sózzuk, borsozzuk.
Összekeverjük, majd a finomra aprított petrezselyemmel és snidlinggel ízesítjük.
Megtöltjük a húsmasszával a paprikákat.
Egy nagy lábasba beleöntjük a paradicsomszószt, belehelyezzük a paprikákat is.
A szószt kicsit sózzuk és beledobunk néhány levél mentát és fedő alatt 30-40 percig főzzük.
Amíg a töltött paprika fő, elkészítjük a petrezselymes-vajas krumplit.
A vajat barnulásig hevítjük egy serpenyőben.
Amikor elkezd barnulni, hozzáadjuk a megfőzött, feldarabolt újkrumplit és a felaprított petrezselymet, kaprot, snidlinget és mentát.
Jól átforgatjuk és megsütjük a krumplikat.
Együtt tálaljuk a töltött paprikát és a krumplit, majd zöldfűszerekkel felfrissítjük az ízeket.