Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Töltött krumpli

A közkedvelt rakott krumpli töltött verziója friss zöld petrezselyemmel.
2016. június 9.

Hozzávalók

  • közepes méretű krumplik, fejenként legalább egy darabot számoljunk
  • reszelt sajt
  • tejföl

  • bors
  • petrezselyemzöld
  • 1 tojás (hacsak nem készítünk extrém mennyiséget, egy tojás elég szokott lenni)
  • paprikás szalámi vagy kolbász apróra vágva

Elkészítés

A krumplikat megsikáljuk, héjukban megfőzzük. Néhány percig hűlni hagyjuk, majd mindegyiket félbe vágjuk, belsejüket kikaparjuk úgy, hogy viszonylag kevés maradjon a héjban, de azért át se lyukasszuk azt. Egy tálba tesszük a kikapart krumplit, villával összetörjük, majd hozzáadjuk a kolbászt/szalámit, a reszelt sajtot, petrezselymet, sózzuk, borsozzuk, végül elkeverjük a tojással a masszát, és csak annyi tejfölt adunk hozzá, hogy ne legyen nagyon sűrű a töltelék.

Sütőpapírral bélelt tepsibe ültetjük a burgonya csónakokat, és egy teáskanál segítségével megtöltjük őket.

15-20 perc alatt pirosra sütjük a krumplikat.

Tálalhatjuk fokhagymás tejföllel, krémsajttal, apróra vágott paradicsommal, melyet előzőleg a magjaitól megszabadítottunk, de jó mellé bármilyen savanyúság is.

 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Kandikó Éva

Kandikó Éva receptje

Szerkesztőink kedvencei

Rakott krumpli Michelin-csillaggal

Rakott krumpli Michelin-csillaggal

Sárközi Ákos Michelin-csillagos séf rakott krumplijának összetevői szinte pont ugyanazok, mint a megszokottban, de az összhatás mégis egészen más. Művészet a konyhában,
Rakott krumpli

Rakott krumpli

Besenyei Péter különleges rakott krumplija: szokatlan hozzávalókkal. A végeredmény mégis fantasztikus.
Sváb kelkáposztás rakott krumpli

Sváb kelkáposztás rakott krumpli

A hagyományos rakott krumpli sváb változata. Kelkáposztával, kolbásszal, besamel mártással.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.