Töltött karalábé

Hozzávalók
- 4 db karalábé
- 50 dkg sovány darált hús
- 25 dkg köles
- 25 dkg mozzarella
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 db tojás
- só
- bors
- olaj
- tejföl
- 3 dl alaplé
- friss kapor
Elkészítés
A töltelékhez a kölest előfőzzük: 1 deci alaplében, két csipet sóval és a vöröshagyma harmadával. Mikor magába szívta az alaplevet, félre is húzzuk a tűzhelyről.
A karalábékat meghámozzuk, levágjuk a “kalapját” és kikaparjuk a belsejét. Egy hőálló tálba tesszük őket és besózzuk.
Egy serpenyőben olívaolajat melegítünk, ebbe kerül a karalábé kikapart belsejének egy része, felaprítva, majd a vöröshagyma apróra vágva. Sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a felaprított friss kaprot és puhára dinszteljük.
A darált húst közben összeforgatjuk az előfőzött kölessel, megsózzuk és belekeverünk egy tojást is. Majd hozzáadjuk a kapros-hagymás karalábét, ezzel is jól összeforgatjuk és a kivájt karalábékba töltjük. Öntünk alájuk a hőálló tálba alaplevet, meglocsoljuk olívaolajjal, szórunk rá még friss kaporágat.
A töltelék tetejére mozzarella karikákat teszünk vagy a karalábé kalapja is visszakerülhet. és a kb. 180 fokos sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük.
A sütőtál aljában összegyűlt levet kikeverjük a tejföllel és a töltött karalábé mellé öntetként kínáljuk.
