
Töltött édeskáposzta
A töltött káposzta számunkra vadonatúj változata F. Nagy Angélától. Mi, magyarok valami egészen másra gondolunk a név hallatán, de nem így a franciák, náluk ez az igazi, tradicionális töltött káposzta. Megéri kipróbálni!
2016. január 7.
Hozzávalók
4-6 személy- 1 fej tömött káposzta kb. 1 kg-os
- 1/2 kg darált sertéshús
- 6 dkg rizs
- 1 db tojás
- 5 dkg vaj
- 2 ek olaj
- 5 dkg reszelt sajt
- 1 kk cukor
- só
- bors
Elkészítés
A káposztafej tetejéről egy darabot levágunk. A belsejét kiszedjük, apróra vágjuk, és az olajban a cukorral és a sóval megpirítjuk, mintha káposztás kockához készítenénk elő. Őrölt borssal alaposan meghintjük, a hússal, a félig főtt rizzsel, a tojással összegyúrjuk, és a káposzta üregébe töltjük.
A káposzta levágott tetejét visszaillesztjük, és egy tiszta konyharuhába kötve, sós vízben kb. egy óra hosszat főzzük. Ezután alaposan lecsurgatjuk, a káposztát tűzálló tálra ültetjük, olvasztott vajjal leöntjük, és reszelt sajttal meghintjük. Forró, 200 fokos sütőben szépen megpirítjuk.
Megosztom barátaimmal