Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Töltött édeskáposzta

A töltött káposzta számunkra vadonatúj változata F. Nagy Angélától. Mi, magyarok valami egészen másra gondolunk a név hallatán, de nem így a franciák, náluk ez az igazi, tradicionális töltött káposzta. Megéri kipróbálni!
2016. január 7.

Hozzávalók

4-6 személy
  • 1 fej tömött káposzta kb. 1 kg-os
  • 1/2 kg darált sertéshús
  • 6 dkg rizs
  • 1 db tojás
  • 5 dkg vaj
  • 2 ek olaj
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 1 kk cukor

  • bors

Elkészítés

A káposztafej tetejéről  egy darabot levágunk. A belsejét kiszedjük, apróra vágjuk, és az olajban a cukorral és a sóval megpirítjuk, mintha káposztás kockához készítenénk elő. Őrölt borssal alaposan meghintjük, a hússal, a félig főtt rizzsel, a tojással összegyúrjuk, és a káposzta üregébe töltjük.

A káposzta levágott tetejét visszaillesztjük, és egy  tiszta konyharuhába kötve, sós vízben kb. egy óra hosszat főzzük. Ezután alaposan lecsurgatjuk, a káposztát tűzálló tálra ültetjük, olvasztott vajjal leöntjük, és reszelt sajttal meghintjük. Forró, 200 fokos sütőben szépen megpirítjuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Stramm Maxi

Stramm Maxi

A Stramm Maxi a holland gyerekek kedvence. Legalábbis eddig az volt, most már bátran nekiugorhatunk mi is bármikor. Lendület, energia és csodás napkezdés egyszerre! F. Nagy Angéla receptjét az izeselet.hu csapata készítette el újra, ezáltal is tisztelegve a szerző előtt.
F. Nagy Angéla, a magyar Julia Child (1.rész)

F. Nagy Angéla, a magyar Julia Child (1.rész)

Az izeselet.hu szerkesztőségének néhány tagjával 2014 nyarán egy olyan konyhai kísérletbe fogtunk, melyhez az ötletet - nem titkoltan - a Julie & Julia – Két nő, egy recept című film adta. Úgy gondoltuk, hogy a mi konyhai példaképünk is, egy olyan újságíró, szakácskönyvíró lesz, akire már gyerekkorunkból is emlékszünk, és akinek könyvei közül minden olyan háztartásban, ahol egyáltalán szakácskönyv található, biztosan ott van legalább egy a polcon.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!