
Tökpüré - nemcsak tökrajongóknak
Lassan elfogynak az idényzöldségek és gyümölcsök, ilyenkor kezdődik igazán a sütőtök szezonja. Be kell vallanom, hogy az egyszerű sült tökért én sem rajongtam különösebben, viszont néhány évvel ezelőtt annyira furdalt a kíváncsiság, hogy vajon mit lehetne kihozni ebből az alapanyagból, hogy megszületett ez a recept, amiről közben kiderült, hogy azok is szeretik, akik magát a tököt nem annyira.
2015. december 1.
Hozzávalók
- - 1 nagyobb sütőtök fele
- - 1 fej fokhagyma
- - 1 tk rozmarig
- - 2 ek olívaolaj
- - 2 dl kefir
- - só
- - bors
Elkészítés
A tököt meghámozom és felkockázom, összeforgatom a fűszerekkel és az olívaolajjal, tepsibe melléteszem a hámozatlan fokhagymát és addig sütöm, amíg a tök megpuhul. Néhány darabot félreteszek díszítésnek, a többit a puhára sült, hámozott fokhagymával és a kefirrel pürésítem. Szükség esetén sózom. Nekem pirított májjal a kedvencem, de legyetek bátrak és kísérletezzetek!
Megosztom barátaimmal