
Tökös, spenótos tészta, avagy nem minden arany ami Pinterest, de néha mégis
Hozzávalók
- 30 dkg tökpüré
- 14 dkg mirelit leveles spenót
- csipet fűszerpaprika (nekem csak a szokásos, kedvenc füstölt paprikám volt, jót is tett)
- ¼ tk őrölt szerecsendió
- ½ tk só
- ¼ tk ciromos bors (kellene), de nekem csak sima borsom volt
- 2 dl tejszín
- 2 ek mascarpone
- 400 g-os csomag sajtos tortellini
- friss kakukkfű a tálaláshoz
- reszelt parmezán a tálaláshoz
Elkészítés
Tedd fel forrni a sós vizet a tortellininek, és egy magas falú serpenyőben közepes lángon kezdd el melegíteni a tökpürét, amihez add hozzá a fűszereket (sót, borsot, paprikát, szerecsendiót) és a mirelit leveles spenótot. Ha forr a víz, add hozzá a tortellinit, és főzd készre. Ha a tökös keverék is forró és elolvadt a spenót, mehet bele a tejszín és a mascarpone, várd meg amíg az utóbbi felolvad, majd szűrd bele a tésztát. Ha túl sűrű a szósz, higítsd a főzővízzel. Tálaláskor reszelj rá parmezánt és szórd meg friss kakukkfű levelekkel.