Tökfőzelék villámgyors fasírttal

Hozzávalók
- tökfőzelék:
- 1 db vajtök
- friss kapor
- 10 dkg vaj
- 1,5 dl alaplé
- fehérborecet
- cukor
- só
- bors
- Fasírt:
- 50 dkg darált dagadó
- 1 db vöröshagyma
- 1 liter alaplé
- 1 szelet kenyér
- petrezselyem
- olaj
- só
- bors
Elkészítés
Tökfőzelék
A tököt meghámozzuk és kikaparjuk a magját. Lereszeljük és alaposan megsózzuk, fél órát állni hagyjuk.
Ha kész, szűrjük le és jól nyomkodjuk ki a nedvességet belőle.
Egy meleg serpenyőbe öntsük az alaplevet, adjuk hozzá a vajat, a fehérborecetet és egy kevés cukrot. Forraljuk fel.
Ha kezd sűrűsödni, szórjuk bele a finomra aprított kaprot is. Forgassuk bele a lecsöpögtetett tököt és melegítsük össze. Ne főzzük, maradjon ropogós!
Fasírt
Az alaplébe beáztatjuk a szelet kenyeret.
A vöröshagymát apróra vágjuk és olajon megdinszteljük. Picit megsózhatjuk, nehogy megégjen.
A kenyeret alaposan nyomkodjuk ki, adjuk hozzá a darált húst és vágjunk bele friss petrezselymet. Keverjük jól össze, sózzuk és borsozzuk. Ha kihűlt, hozzáadhatjuk a megdinsztelt hagymát is. Keverjük megint össze és 10 percre rakjuk a masszát a hűtőszekrénybe.
Ha kivettük a hűtőből, egy forró serpenyőbe olajat öntünk, és a fasírt masszából kis halmokat rakunk az olajba. Mindkét oldalát süssük meg a fasírt pogácsáknak.
