Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Tökfőzelék villámgyors fasírttal

Adásban volt: 2015. szeptember 14.
A recepthez tartozó videó
Friss, zsenge vajtökből csodás, nyers tökfőzeléket lehet varázsolni pillanatok alatt. Ebbe a rövid időbe pedig még egy fasírt elkészítése is belefér. Kész a villámgyors vacsora.
2015. szeptember 14.

Hozzávalók

  • tökfőzelék:
  • 1 db vajtök
  • friss kapor
  • 10 dkg vaj
  • 1,5 dl alaplé
  • fehérborecet
  • cukor

  • bors
  • Fasírt:
  • 50 dkg darált dagadó
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 liter alaplé
  • 1 szelet kenyér
  • petrezselyem
  • olaj

  • bors

Elkészítés

Tökfőzelék

A tököt meghámozzuk és kikaparjuk a magját. Lereszeljük és alaposan megsózzuk, fél órát állni hagyjuk.
Ha kész, szűrjük le és jól nyomkodjuk ki a nedvességet belőle.
Egy meleg serpenyőbe öntsük az alaplevet, adjuk hozzá a vajat, a fehérborecetet és egy kevés cukrot. Forraljuk fel.
Ha kezd sűrűsödni, szórjuk bele a finomra aprított kaprot is. Forgassuk bele a lecsöpögtetett tököt és melegítsük össze. Ne főzzük, maradjon ropogós!

Fasírt

Az alaplébe beáztatjuk a szelet kenyeret.
A vöröshagymát apróra vágjuk és olajon megdinszteljük. Picit megsózhatjuk, nehogy megégjen.
A kenyeret alaposan nyomkodjuk ki, adjuk hozzá a darált húst és vágjunk bele friss petrezselymet. Keverjük jól össze, sózzuk és borsozzuk. Ha kihűlt, hozzáadhatjuk a megdinsztelt hagymát is. Keverjük megint össze és 10 percre rakjuk a masszát a hűtőszekrénybe.
Ha kivettük a hűtőből, egy forró serpenyőbe olajat öntünk, és a fasírt masszából kis halmokat rakunk az olajba. Mindkét oldalát süssük meg a fasírt pogácsáknak.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Élet a tökfőzeléken túl

Élet a tökfőzeléken túl

Igazi sztárrá válhatna a konyhákban a tökfélék bármelyik tagja, ha sokan nem idegenkednének tőlük zsigerileg. Pedig biztosan állíthatjuk: a tökfőzeléken túl is van élet.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.