Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Tojásos nokedli pereszkével

Egy nagyon nyári, friss és üde a fogást szerettünk volna, de semmi ötletünk nem volt. Aztán a piacon egy kedves, idősebb roma nő Nógrádból, gyönyörű gombát árult, méghozzá pereszkét. Beszélgetni kezdtünk, és megosztotta velünk ezt a receptet, amit innen is köszönünk. Egyszerű, de nagyszerű idény fogás, amit bátran ajánlunk egy könnyű ebédre vagy vacsorára.
2016. június 7.

Hozzávalók

  • Nokedlihez:
  • 60 dkg liszt
  • 2 tojás

  • kb. 3-4 dl víz
  • Gombaraguhoz:
  • 50 dkg gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • olívaolaj

  • bors
  • petrezselyem
  • 8 db tojás

Elkészítés

A gombás ragu elkészítésével kezdem. az apróra vágott hagymát lepirítom az olajon, majd hozzáadom az előkészített gombát. Fűszerezem, megszórom a petrezselyemmel és készre párolom.

A nokedli tésztával folytatom. A lisztet összekeverem a sóval, majd a tojással, és a vizet folyamatosan adagolva csomómentesre dolgozom ki a tésztát.
Felforralom a vizet, és egy deszka segítségével kiszaggatom a nokedlit. 

A nokedlit a gombás ragura teszem és a felvert tojásokkal megsütöm.

Petrezselyemmel meghintve, természetesen fejes salátával tálalom.

Tipp: A gombás ragut még egy kis baconnal bolondíthatjuk meg. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Romani Gastro

Romani Gastro receptje

Szerkesztőink kedvencei

Csiperkeleves kakukkfüves csirkemellnokedlivel

Csiperkeleves kakukkfüves csirkemellnokedlivel

A tökéletes gombakrémleves és újdonsült társa: a csirkés galuska. Az ördög a részletekben rejlik, cserébe viszont ízletes és kiadós levesünk kerekedhet.
Tojásos nokedli, fejes saláta klasszikus öntettel

Tojásos nokedli, fejes saláta klasszikus öntettel

Igazi tavaszi fogás extrákkal: hagymával és füstölt lazaccal felpörgetve.
Gombapaprikás tejfölös nokedlivel

Gombapaprikás tejfölös nokedlivel

A legmagyarosabb vegetáriánus ételünk: éljen a gombapaprikás!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.