
Tojásos nokedli pereszkével
Egy nagyon nyári, friss és üde a fogást szerettünk volna, de semmi ötletünk nem volt. Aztán a piacon egy kedves, idősebb roma nő Nógrádból, gyönyörű gombát árult, méghozzá pereszkét. Beszélgetni kezdtünk, és megosztotta velünk ezt a receptet, amit innen is köszönünk. Egyszerű, de nagyszerű idény fogás, amit bátran ajánlunk egy könnyű ebédre vagy vacsorára.
2016. június 7.
Hozzávalók
- Nokedlihez:
- 60 dkg liszt
- 2 tojás
- só
- kb. 3-4 dl víz
- Gombaraguhoz:
- 50 dkg gomba
- 1 fej vöröshagyma
- olívaolaj
- só
- bors
- petrezselyem
- 8 db tojás
Elkészítés
A gombás ragu elkészítésével kezdem. az apróra vágott hagymát lepirítom az olajon, majd hozzáadom az előkészített gombát. Fűszerezem, megszórom a petrezselyemmel és készre párolom.
A nokedli tésztával folytatom. A lisztet összekeverem a sóval, majd a tojással, és a vizet folyamatosan adagolva csomómentesre dolgozom ki a tésztát.
Felforralom a vizet, és egy deszka segítségével kiszaggatom a nokedlit.
A nokedlit a gombás ragura teszem és a felvert tojásokkal megsütöm.
Petrezselyemmel meghintve, természetesen fejes salátával tálalom.
Tipp: A gombás ragut még egy kis baconnal bolondíthatjuk meg.
Megosztom barátaimmal
