Tojásos nokedli, fejes saláta klasszikus öntettel

Hozzávalók
- 5+3 db tojás
- 5 ek tejföl
- 50 dkg liszt
- 5 dkg vaj
- 1 db vöröshagyma
- 1 dl tejszín
- 10 dkg füstölt lazac
- 1 csokor petrezselyem
- Saláta:
- 1 db fejes saláta
- borecet
- 2 ek cukor
- só
- víz
Elkészítés
Az 5 darab tojást kikeverjük a tejföllel. Sózzuk, hozzáadjuk a lisztet és elkeverjük. Vigyázzunk, hogy ne keverjük túl. Hűtőben hagyjuk állni 15 percet, mielőtt kiszaggatnánk.
A tojásos keverékhez a 3 tojást kikeverjük a tejszínnel. Sózzuk és borsozzuk.
Közben olvasztott vajon egy serpenyőben megdinszteljük a felaprított vöröshagymát.
A fejes salátát pedig negyedbe vágjuk, fonnyadtabb külső leveleit leszedjük. Az öntethez a cukrot és a csipet sót kikeverjük a borecettel, majd felöntjük kevés vízzel és beáztatjuk a negyedbe vágott salátákat.
Forró, sós vízbe szaggatjuk a nokedlit és kifőzzük. Meghempergetjük a dinsztelt hagymában és ráöntjük a tejszínes-tojásos keveréket, amit lazán rásütünk.
Füstölt lazacszeletekkel megpakolva tálaljuk. Friss petrezselyemmel megszórjuk.
