Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Tojásos nokedli, fejes saláta klasszikus öntettel

Adásban volt: 2016. május 13.
A recepthez tartozó videó
Igazi tavaszi fogás extrákkal: hagymával és füstölt lazaccal felpörgetve.
2016. május 13.

Hozzávalók

  • 5+3 db tojás
  • 5 ek tejföl
  • 50 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 dl tejszín
  • 10 dkg füstölt lazac
  • 1 csokor petrezselyem
  • Saláta:
  • 1 db fejes saláta
  • borecet
  • 2 ek cukor

  • víz

Elkészítés

Az 5 darab tojást kikeverjük a tejföllel. Sózzuk, hozzáadjuk a lisztet és elkeverjük. Vigyázzunk, hogy ne keverjük túl. Hűtőben hagyjuk állni 15 percet, mielőtt kiszaggatnánk.

A tojásos keverékhez a 3 tojást kikeverjük a tejszínnel. Sózzuk és borsozzuk.
Közben olvasztott vajon egy serpenyőben megdinszteljük a felaprított vöröshagymát.
A fejes salátát pedig negyedbe vágjuk, fonnyadtabb külső leveleit leszedjük. Az öntethez a cukrot és a csipet sót kikeverjük a borecettel, majd felöntjük kevés vízzel és beáztatjuk a negyedbe vágott salátákat.

Forró, sós vízbe szaggatjuk a nokedlit és kifőzzük. Meghempergetjük a dinsztelt hagymában és ráöntjük a tejszínes-tojásos keveréket, amit lazán rásütünk.

Füstölt lazacszeletekkel megpakolva tálaljuk. Friss petrezselyemmel megszórjuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Gombapaprikás tejfölös nokedlivel

Gombapaprikás tejfölös nokedlivel

A legmagyarosabb vegetáriánus ételünk: éljen a gombapaprikás!
Medvehagymás, tojásos nokedli

Medvehagymás, tojásos nokedli

A tojásos nokedli a tavasz egyik legegyszerűbb és legkedveltebb fogása. Ha egy kis medvehagyma is kerül a tésztába, akkor egyenesen a tavasz hírnöke.
Túrós nokedli

Túrós nokedli

Bár a nokedlit sokan csak hagyományosan tudják elképzelni, nem is gondolják, hogy egy kis túró mennyivel lágyabbá teszi a tésztáját. Pataky Péter megmutatja, pontosan hogyan készül.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!