Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Tojásos cukkinitócsni

Adásban volt: 2014. szeptember 22.
A recepthez tartozó videó
Egyszerű, ötletes, olcsó, finom, egészséges, a gyerekek kedvence. Kell ennél több érv, hogy egyik-másik estén ez legyen a vacsora?
2015. december 6.

Hozzávalók

2-4 adag
  • 3 nagyobb cukkini
  • 4 tojás
  • 1 csokor újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 6 dkg teljes kiőrlésű liszt

  • cayenne bors
  • kurkuma
  • olaj

Elkészítés

A cukkiniket a reszelő nagy lukú felén lereszeljük, majd megsózzuk. 10 percig állni hagyjuk. Ezalatt felkarikázzuk az újhagymát. A só miatt a cukkini rengeteg levet fog engedni, ezt jól kinyomkodjuk, majd az összes további hozzávalót is hozzáadjuk. Először az egész tojásokat, majd az újhagymát. Sózzuk, borsozzuk. Adunk hozzá kurkumát és fokhagymát. Összekeverjük és legvégül hozzáadjuk a lisztet. Kiolajozott lepénysütő formába öntjük és 200 fokon, az edény magasságától függően 30-35 percig sütjük. 

3.8/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Kínai, serpenyős, tojásos rizs

Kínai, serpenyős, tojásos rizs

Akár a maradék rizsünket is feldobhatjuk ezzel a recepttel, de ha egyszer megkóstoltuk, mindig hagyunk majd annyi rizst, hogy újra elkészíthessük.
Hideg, mentás sárgadinnyekrémleves

Hideg, mentás sárgadinnyekrémleves

Egy forró nyári napon nagyon üdítő ez a hideg, kókusztejjel és mentával, citrusokkal készülő sárgadinnyekrémleves.
Csokoládéfelfújt erdei gyümölcsöntettel

Csokoládéfelfújt erdei gyümölcsöntettel

A tökéletes desszert csokiimádók számára, felturbózva vaníliával és erdei gyümölcsökkel. Mennyi íz és textúra egy kis desszertben! Ellenállhatatlanul finom, és mindig biztos siker, mert nagyon könnyű elkészíteni!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.