
Tofu steak sült céklasalátával
A tofu kiváló teljes értékű növényi fehérjeforrás, csak arra figyeljünk, hogy magyar – lehetőleg bio módon termelt – szójából készült terméket válasszunk.
Hozzávalók
2 adaghoz- 20 dkg bio füstölt tofu
- 1 dl teriyaki szósz
- 3 db kis méretű cékla
- 3 db mini sárga cékla
- 10 dkg bébispenót
- 3 dkg mandula
- himalája só
- őrölt bors
Elkészítés
A tofut kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk, és egy órára bepácoljuk teriyaki szószba.
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.
A céklákat héjastól, egyenként külön alufóliába csomagoljuk, majd az előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt puhára sütjük. Sütés után kihűlve könnyedén lehúzzuk a héjukat, majd felszeleteljük, sózzuk és borsozzuk őket.
A pácolt tofuszeletek mindkét oldalát felforrósított grillsütőben 3 percig sütjük. Frissen és melegen a bébi spenótból, sült céklából és mandulából álló saláta mellé tálaljuk.