Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Tofu steak sült céklasalátával

Jöhet egy finom húsmentes ebéd?
2019. február 22.

A tofu kiváló teljes értékű növényi fehérjeforrás, csak arra figyeljünk, hogy magyar – lehetőleg bio módon termelt – szójából készült terméket válasszunk.

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 20 dkg bio füstölt tofu
  • 1 dl teriyaki szósz
  • 3 db kis méretű cékla
  • 3 db mini sárga cékla
  • 10 dkg bébispenót
  • 3 dkg mandula
  • himalája só
  • őrölt bors

Elkészítés

A tofut kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk, és egy órára bepácoljuk teriyaki szószba.

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.

A céklákat héjastól, egyenként külön alufóliába csomagoljuk, majd az előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt puhára sütjük. Sütés után kihűlve könnyedén lehúzzuk a héjukat, majd felszeleteljük, sózzuk és borsozzuk őket.

A pácolt tofuszeletek mindkét oldalát felforrósított grillsütőben 3 percig sütjük. Frissen és melegen a bébi spenótból, sült céklából és mandulából álló saláta mellé tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Édesburgonyás-spenótos frittata

Édesburgonyás-spenótos frittata

Ha unjátok az omlettet, próbáljátok ki Gökler Kriszti receptjét!
Gorgonzolás-gombás rizottó

Gorgonzolás-gombás rizottó

Íme egy krémes finomság, ha húsmentes ebédet terveztek.
Csirkés fodros kel saláta

Csirkés fodros kel saláta

Színpompás és vitamindús saláta, hogy jól induljon a hetetek.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!