Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Többgenerációs brokkolis tészta

Szabó Patrícia, ha éppen van ideje főzni, mindenképpen olyan ételt készít, amiből a teljes család nyugodtan és örömmel falatozhat. Ez a brokkolis tészta is ilyen villámgyorsan elkészíthető, multifunkcionális fogás.
2016. február 6.

Hozzávalók

2-3 adag
  • 30 dkg brokkoli
  • 1 l alaplé
  • vaj vagy fűszervaj
  • spagetti és taglietelle
  • tejszínes ömlesztett sajt
  • fokhagyma
  • só, bors
  • parmezán

Elkészítés

A brokkolit alaplében megfőzzük. Puhára főzzük a bonsai fának tűnő zöldséget, majd kiszedjük a vízből.
Az olvasztott vajon megfuttatjuk a felaprított fokhagymát. A brokkolit rádobjuk a vajra, némileg pirítunk rajta. Ha késznek ítéljük meg, ezen a ponton veszünk ki belőle egy babányi adagot a csecsemőnek.
Feltesszük a tésztát is főni. A felnőtt étel folytatásaként jöhet rá a brokkolira a tejszínes ömlesztett sajt. Só, bors ízlés szerint. Majd kivesszük a tésztát és leszűrve rádobjuk a brokkolis szószra, picit még össze is forgatjuk, miközben pirítjuk. Ilyenkor én még a tészta levéből is teszek rá egy-két kanálnyit. Fontos, hogy a tészta al dente legyen.
Aki szereti, sonkát is piríthat a brokkolival együtt, így hús is kerül a tányérra. Piruljon meg ez is is kicsit, nem rossz a füstös íz zöld barátunkhoz. Tálalásnál reszeljünk parmezánt a tésztahalom tetejére.
Csecsemő családtagunknak pedig turmixoljuk le a brokkolit és kínáljuk a közös ebédnél azt. Amennyiben megfelelő számú foggal rendelkezik, a tésztából is adhatunk már neki. A brokkoli, mint színterápiás étel is jól működik, a randa időben nem néz ki rosszul egy élénk zöld árnyalat az asztalon. Ugyan csak perceink vannak a zöldség csodálására, mert ez olyan finom és egyszerű étel, hogy elég gyorsan elfogy. Jó étvágyat kicsiknek és nagyoknak!

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Márványsajtos fokhagyma krémleves

Márványsajtos fokhagyma krémleves

Erős Antónia, ha ennivalóról van szó igazán nem mondható válogatósnak, nagy kedvence a spenót főzelék. A zöldségek iránti vonzalmát lánya is megörökölte, igaz ő nyersen szereti a zöldeket. A műsorvezető nem főz ugyan minden nap, de a tészták és a krémlevesek elkészítésével bármikor szívesen megpróbálkozik.
 Olasz babos tészta (Pasta e fagioli)

Olasz babos tészta (Pasta e fagioli)

A bab és a tészta elsőre furcsa párosításnak hangozhat, de az olaszoknak mindig hihetünk.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.