Tilápia vadrizzsel és grillezett spárgával

Hozzávalók
- 20 dkg tilápiafilé
- 5-6 szál spárga
- 10-12 dkg vadrizs
- olaj a sütéshez
- 1 db cukkini
- snidling
- 1/2 liter alaplé
- vaj
- citrom
Elkészítés
A rizst az alaplében 15-18 perc alatt készre főzzük.
Közben a spárgákat megtisztítjuk, locsolunk rá kevés olívaolajat. Sózzuk, borsozzuk és egy forró grillserpenyőben meggrillezzük. Tehetünk rájuk nehezéket, így egyformán pirulnak majd.
A halat közvetlenül tálalás előtt süssük csak ki, elegendő 1-2 perc sütési idő oldalanként. Sütés előtt itassuk le a halról a nedvességet és forró, olívaolajos serpenyőben süssük ki.Mikor az egyik oldal már kész tegyünk a serpenyőbe egy evőkanálnyi vajat és ezzel locsoljuk meg, miközben a másik oldal is sül.
A cukkinit hosszában félbevágjuk és ferdén vékony szeletekre felaprítjuk. Sózzuk, meglocsoljuk kevés olívaolajjal és citromlével. Összeforgatjuk.
Ha a rizs megfőtt, adjunk hozzá olívaolajat. Pakoljuk rá a nyers cukkinisalátát és a grillezett spárgákat. A tetejére pedig jöhet a halszelet, majd szórjuk meg friss snidlinggel.
