Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Tilápia vadrizzsel és grillezett spárgával

Adásban volt: 2016. május 18.
A recepthez tartozó videó
Nagyon gyorsan elkészíthető és szuper egészséges fogás. Nem csak diétázóknak!
2016. május 22.

Hozzávalók

  • 20 dkg tilápiafilé
  • 5-6 szál spárga
  • 10-12 dkg vadrizs
  • olaj a sütéshez
  • 1 db cukkini
  • snidling
  • 1/2 liter alaplé
  • vaj
  • citrom

Elkészítés

A rizst az alaplében 15-18 perc alatt készre főzzük.
Közben a spárgákat megtisztítjuk, locsolunk rá kevés olívaolajat. Sózzuk, borsozzuk és egy forró grillserpenyőben meggrillezzük. Tehetünk rájuk nehezéket, így egyformán pirulnak majd.

A halat közvetlenül tálalás előtt süssük csak ki, elegendő 1-2 perc sütési idő oldalanként. Sütés előtt itassuk le a halról a nedvességet és forró, olívaolajos serpenyőben süssük ki.Mikor az egyik oldal már kész tegyünk a serpenyőbe egy evőkanálnyi vajat és ezzel locsoljuk meg, miközben a másik oldal is sül.

A cukkinit hosszában félbevágjuk és ferdén vékony szeletekre felaprítjuk. Sózzuk, meglocsoljuk kevés olívaolajjal és citromlével. Összeforgatjuk.

Ha a rizs megfőtt, adjunk hozzá olívaolajat. Pakoljuk rá a nyers cukkinisalátát és a grillezett spárgákat. A tetejére pedig jöhet a halszelet, majd szórjuk meg friss snidlinggel.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Zöldbabos tonhalsaláta

Zöldbabos tonhalsaláta

Vegetáriánus, diétás, egészséges, tápláló, gluténmentes... még sorolhatnánk ennek a tavaszi salátának az előnyeit, de legjobb ha elkészítjük és akkor rájövünk, hogy nagyon finom is.
Együnk halat egész évben! Összeszedtük az érveket

Együnk halat egész évben! Összeszedtük az érveket

Az sajnos köztudott, hogy Európában a magyarok eszik a legkevesebb halat, évente átlagosan 4-5 kg-ot fejenként. Ennek nagy részét is főleg karácsonykor. Varga Anita, a Kapj rá! kampány dietetikusa 5 érvvel támasztja alá, miért érdemes halat fogyasztani egész évben.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!