
Thai sült csirke kókusztejjel
Hozzávalók
- 2,5 kg-os csirke egészben
- 2,5 teáskanál só
- 1 teáskanál frissen őrölt bors
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 rúd fahéj, megtörve
- ¼ csésze friss zsálya
- 1 rúd citromfű, hosszában felvágva
- 1 citrom reszelt héja
- 12 gerezd fokhagyma egyben
- 2 kókusztej konzerv
Elkészítés
1. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Folyóvíz alatt mossuk meg a csirkét, és konyhai papírtörlővel töröljük szárazra.
2. Sózzuk és borsozzuk mindenhol alaposan.
3. Közepes lángon melegítsük meg az olajat egy sütőben is használható lábosban, és körben pirítsuk meg a csirkét. Figyeljünk rá, hogy ne égessük meg a bőrét, csak barna legyen. Legjobb, ha folyamatosan forgatjuk a lábosban.
4. Óvatosan vegyük ki a csirkét a lábosból, és tegyük félre. A felesleges zsiradékot tartsuk meg, vagy öntsük ki. Tegyük vissza a csirkét a lábosba, és tegyük mellé az össze hozzávalót, és lefedve süssük 90 percig.
5. Vegyük le a fedőt, és locsoljuk meg a csirkét a pecsenyelével. Fedő nélkül süssük további 35 percig.
6. Hagyjuk állni 10 percig, mielőtt kivennénk a csirkét. Távolítsuk el a fahéjat és a citromfüvet. A csirkét a szósszal együtt tálaljuk.
Forrás: www.keviniscooking.com