Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Thai currys csirkeleves, zöldséggel

Peller Mariann mindig is odafigyelt, hogy friss és egészséges alapanyagokból főzzön. És mindent elkövet, hogy a zöldséges ételek még véletlenül se legyenek unalmasak. Nem meglepő tehát a műsorvezető mottója: "Főzni és enni isteni, és bár muszáj mértéket tartani, az egészséges is lehet nagyon finom!"
2016. február 20.

Hozzávalók

  • 80 dkg csirkemellfilé
  • vaj vagy olívaolaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1-1db sárga és piros kaliforniai paprika
  • lila hagyma
  • vöröshagyma
  • 25 dkg brokkoli
  • 3 sárgarépa
  • 2 zacskó curry paszta
  • 8 dl (2 konzerv) kókusztej
  • 1-1,5l csirkealaplé
  • 1 citrom leve

Elkészítés

A zöldségeket és a csirkemellet kb. 3 cm-es darabokra fölkockázzuk.
Olívaolajon vagy vajon megpirítjuk a reszelt fokhagymát, rányomjuk a curry pasztát, így felszabadulnak az illatok. Beletesszük a csirkemellet, és addig pirítjuk, míg ki nem fehéáredik.
Ráöntjük a kókusztejet, összerottyantjuk. Beletöltjük a csirkealaplevet, így is forralunk rajta egyet, majd közepesre állítjuk a lángot alatta.

Végül beledobjuk az összes zöldséget, és még kb. 5 percig főzzük. Fontos, hogy a zöldségek roppanósak maradjanak.
Citromlével ízesítjük.

Csodás tavaszi leves, kicsit csíp, kicsit pikáns, igazi ízorgia, és alig tartalmaz kalóriát!

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Német túrótorta

Német túrótorta

Peller Mariann műsorvezető: "Mindig is szerettem enni, és ez időnként látszik is, sajnos. De amióta saját családom van, különös élvezetet jelent számomra, hogy elláthatom magunkat, és megtervezem a heti menüt."
Házi currypaszta

Házi currypaszta

A currypaszta is akkor az igazi, ha házilag készül, ráadásul pont annyira lesz csípős, amennyire mi szeretnénk!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.