
Thai currys csirkeleves, zöldséggel
Peller Mariann mindig is odafigyelt, hogy friss és egészséges alapanyagokból főzzön. És mindent elkövet, hogy a zöldséges ételek még véletlenül se legyenek unalmasak. Nem meglepő tehát a műsorvezető mottója: "Főzni és enni isteni, és bár muszáj mértéket tartani, az egészséges is lehet nagyon finom!"
2016. február 20.
Hozzávalók
- 80 dkg csirkemellfilé
- vaj vagy olívaolaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 1-1db sárga és piros kaliforniai paprika
- lila hagyma
- vöröshagyma
- 25 dkg brokkoli
- 3 sárgarépa
- 2 zacskó curry paszta
- 8 dl (2 konzerv) kókusztej
- 1-1,5l csirkealaplé
- 1 citrom leve
Elkészítés
A zöldségeket és a csirkemellet kb. 3 cm-es darabokra fölkockázzuk.
Olívaolajon vagy vajon megpirítjuk a reszelt fokhagymát, rányomjuk a curry pasztát, így felszabadulnak az illatok. Beletesszük a csirkemellet, és addig pirítjuk, míg ki nem fehéáredik.
Ráöntjük a kókusztejet, összerottyantjuk. Beletöltjük a csirkealaplevet, így is forralunk rajta egyet, majd közepesre állítjuk a lángot alatta.
Végül beledobjuk az összes zöldséget, és még kb. 5 percig főzzük. Fontos, hogy a zöldségek roppanósak maradjanak.
Citromlével ízesítjük.
Csodás tavaszi leves, kicsit csíp, kicsit pikáns, igazi ízorgia, és alig tartalmaz kalóriát!
Megosztom barátaimmal