Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Tésztában sült kolbász

Zita receptjét az angol toad in hole ihlette.
2019. január 26.

Ezt az ételt az egyik nagy angol klasszikus, a toad in hole ihlette, amely tulajdonképpen yorkshire pudingban sült kolbász. Az elnevezése nagyon mókás: a pontos fordítása varangy a lyukban. Azért kapta ezt a nevet az étel, mert állítólag ha nagyon összpontosítotok, a tésztából kikandikáló kolbászok varangyos békára emlékeztetnek. Mivel én nem apró, hanem nagyobb kolbászokból készítettem, nem igazából lett „varangyos” a végeredmény, de ez az élvezeti értékéből persze semmit sem von le, sőt. A tészta masszáját feldobtam némi mustárral és újhagymával, nem mondom, hogy bonyolult étel, viszont annál finomabb!

Hozzávalók

4 személyre
  • kb. 40 dkg sütni való kolbász (lehetnek nagyobbak vagy kisebbek is)
  • 1 evőkanál olaj
  • 3-4 szál újhagyma
  • 5 tojás
  • só, őrölt fekete bors
  • 3,5 dl tej
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál magos mustár
  • 15 dkg liszt

Elkészítés

A kolbászokat villával megszurkáljuk, majd egy serpenyőben, a felhevített olajon körbesütjük. Közben az újhagymákat megtisztítjuk, végüket és zöld részüket levágjuk, majd egyben a kolbászokhoz dobjuk kicsit sülni. Ezután az egészet áttesszük egy közepes méretű tepsibe (az olajjal együtt).

A tojásokat kikeverjük a sóval, borssal, valamint a tejjel és a kétféle mustárral. Hozzáadjuk a lisztet, simára keverjük, majd a kolbászokra öntjük.

190 °C-ra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tészta felemelkedik és szépen megpirul (kb. 30-35 perc). Azonnal tálaljuk.

Tipp: Az újhagymákat csak akkor adom a tésztához, ha a teteje már kissé kérgesedik. Így kissé ropogósabb lesz, ráadásul szebben is mutat majd a tészta felszínén.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Kalácsfelfújt

Kalácsfelfújt

Ne dobd ki a szikkadt kalácsot!
Vöröslencsés bulgurfasírt

Vöröslencsés bulgurfasírt

Szuper vegetáriánus recept laktató salátákhoz.

Rakott nokedli

Laktató fogás hideg napokra.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.