
Tésztában sült kolbász
Ezt az ételt az egyik nagy angol klasszikus, a toad in hole ihlette, amely tulajdonképpen yorkshire pudingban sült kolbász. Az elnevezése nagyon mókás: a pontos fordítása varangy a lyukban. Azért kapta ezt a nevet az étel, mert állítólag ha nagyon összpontosítotok, a tésztából kikandikáló kolbászok varangyos békára emlékeztetnek. Mivel én nem apró, hanem nagyobb kolbászokból készítettem, nem igazából lett „varangyos” a végeredmény, de ez az élvezeti értékéből persze semmit sem von le, sőt. A tészta masszáját feldobtam némi mustárral és újhagymával, nem mondom, hogy bonyolult étel, viszont annál finomabb!
Hozzávalók
4 személyre- kb. 40 dkg sütni való kolbász (lehetnek nagyobbak vagy kisebbek is)
- 1 evőkanál olaj
- 3-4 szál újhagyma
- 5 tojás
- só, őrölt fekete bors
- 3,5 dl tej
- 2 evőkanál mustár
- 1 evőkanál magos mustár
- 15 dkg liszt
Elkészítés
A kolbászokat villával megszurkáljuk, majd egy serpenyőben, a felhevített olajon körbesütjük. Közben az újhagymákat megtisztítjuk, végüket és zöld részüket levágjuk, majd egyben a kolbászokhoz dobjuk kicsit sülni. Ezután az egészet áttesszük egy közepes méretű tepsibe (az olajjal együtt).
A tojásokat kikeverjük a sóval, borssal, valamint a tejjel és a kétféle mustárral. Hozzáadjuk a lisztet, simára keverjük, majd a kolbászokra öntjük.
190 °C-ra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tészta felemelkedik és szépen megpirul (kb. 30-35 perc). Azonnal tálaljuk.
Tipp: Az újhagymákat csak akkor adom a tésztához, ha a teteje már kissé kérgesedik. Így kissé ropogósabb lesz, ráadásul szebben is mutat majd a tészta felszínén.