Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Tésztában sült kolbász

Zita receptjét az angol toad in hole ihlette.
2019. January 26.

Ezt az ételt az egyik nagy angol klasszikus, a toad in hole ihlette, amely tulajdonképpen yorkshire pudingban sült kolbász. Az elnevezése nagyon mókás: a pontos fordítása varangy a lyukban. Azért kapta ezt a nevet az étel, mert állítólag ha nagyon összpontosítotok, a tésztából kikandikáló kolbászok varangyos békára emlékeztetnek. Mivel én nem apró, hanem nagyobb kolbászokból készítettem, nem igazából lett „varangyos” a végeredmény, de ez az élvezeti értékéből persze semmit sem von le, sőt. A tészta masszáját feldobtam némi mustárral és újhagymával, nem mondom, hogy bonyolult étel, viszont annál finomabb!

Hozzávalók

4 személyre
  • kb. 40 dkg sütni való kolbász (lehetnek nagyobbak vagy kisebbek is)
  • 1 evőkanál olaj
  • 3-4 szál újhagyma
  • 5 tojás
  • só, őrölt fekete bors
  • 3,5 dl tej
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál magos mustár
  • 15 dkg liszt

Elkészítés

A kolbászokat villával megszurkáljuk, majd egy serpenyőben, a felhevített olajon körbesütjük. Közben az újhagymákat megtisztítjuk, végüket és zöld részüket levágjuk, majd egyben a kolbászokhoz dobjuk kicsit sülni. Ezután az egészet áttesszük egy közepes méretű tepsibe (az olajjal együtt).

A tojásokat kikeverjük a sóval, borssal, valamint a tejjel és a kétféle mustárral. Hozzáadjuk a lisztet, simára keverjük, majd a kolbászokra öntjük.

190 °C-ra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tészta felemelkedik és szépen megpirul (kb. 30-35 perc). Azonnal tálaljuk.

Tipp: Az újhagymákat csak akkor adom a tésztához, ha a teteje már kissé kérgesedik. Így kissé ropogósabb lesz, ráadásul szebben is mutat majd a tészta felszínén.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Kalácsfelfújt

Kalácsfelfújt

Ne dobd ki a szikkadt kalácsot!
Vöröslencsés bulgurfasírt

Vöröslencsés bulgurfasírt

Szuper vegetáriánus recept laktató salátákhoz.

Rakott nokedli

Laktató fogás hideg napokra.

Napi ajánlatunk

Top videók