Tészta sült debrecenivel és gyöngyhagymával

Hozzávalók
- 2 pár debreceni kolbász
- 40 dkg kagylótészta
- 5 dkg ecetes gyöngyhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg maasdamer sajt
- 2 dl alaplé
- friss petrezselyem
- 5 dkg vaj
- fehérborecet
- só
- bors
Elkészítés
Egy serpenyőben a felkarikázott debrecenit néhány csepp olajon megpirítjuk, sütés közben egyszer megforgatjuk őket.
Amikor megpirultak, mellészórjuk az ecetes gyöngyhagymát, a felaprított fokhagymát és visszavesszük a hőfokot, nehogy a fokhagyma megégjen.
Ráöntjük az alaplevet, kicsit sózzuk és borsozzuk. Mellérakjuk a vajat és kevés borecetet – ezek képezik majd a tészta mártásának alapját. Addig főzzük, míg a szósz be nem sűrűsödik.
Közben a száraz tésztát, enyhén sós vízben roppanósra főzzük, majd a kolbászos szószhoz öntjük. Megszórjuk a felaprított petrezselyemmel, a csíkokra vágott sajtszeletekkel, és összeforgatjuk.
