Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Tészta sült debrecenivel és gyöngyhagymával

Adásban volt: 2015. május 4.
A recepthez tartozó videó
Rusztikus, egyszerű és mégis nagyszerű tésztaétel. Kolbásszal, gyöngyhagymával és olvadó sajttal.
2016. július 28.

Hozzávalók

  • 2 pár debreceni kolbász
  • 40 dkg kagylótészta
  • 5 dkg ecetes gyöngyhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg maasdamer sajt
  • 2 dl alaplé
  • friss petrezselyem
  • 5 dkg vaj
  • fehérborecet

  • bors

Elkészítés

Egy serpenyőben a felkarikázott debrecenit néhány csepp olajon megpirítjuk, sütés közben egyszer megforgatjuk őket.
Amikor megpirultak, mellészórjuk az ecetes gyöngyhagymát, a felaprított fokhagymát és visszavesszük a hőfokot, nehogy a fokhagyma megégjen.

Ráöntjük az alaplevet, kicsit sózzuk és borsozzuk. Mellérakjuk a vajat és kevés borecetet – ezek képezik majd a tészta mártásának alapját. Addig főzzük, míg a szósz be nem sűrűsödik.

Közben a száraz tésztát, enyhén sós vízben roppanósra főzzük, majd a kolbászos szószhoz öntjük. Megszórjuk a felaprított petrezselyemmel, a csíkokra vágott sajtszeletekkel, és összeforgatjuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Csirkés-kolbászos fűszeres rizs

Csirkés-kolbászos fűszeres rizs

Rizses, fűszeres egytálétel, kolbásszal, csirkemellel, zöldségekkel egyenesen New Orleansból. Tökéletes vacsora ráérősebb hétköznapokon, vagy remek ebéd hétvégére.

Lecsós galuska házi debrecenivel

Nagymamáink is főzhették volna, klasszikus alapanyagokból egy tökéletes lecsó.
Régi magyar ízek: kolbászos köleskása

Régi magyar ízek: kolbászos köleskása

Régi, magyar egytálétel kölessel és csicsókával, meg egy jó nagy adag kolbásszal! Friss salátát adjunk mellé.

Napi ajánlatunk

Top videók

Húsos-vöröslencsés spagetti

Gyors és laktató tésztaétel a téli napokra.

Édesburgonyás palacsinta

Könnyű vacsora. Vagy extrán laktató reggeli?

Buddha-tál

Finom, egészséges, sokoldalú és a végtelenségig variálható – ez a Buddha-tál.