Tepsis sült tarja tavaszi zöldségekkel
Adásban volt: 2014. június 24.
A recepthez tartozó videó

A cukkini, padlizsán, paradicsom, hagyma ágyon sült tarja óriási előnye, hogy nagyon kiadós ebéd, akár hétvégére. A ropogósra sült zöldségek, azaz a köret és a pirosra sült tarja együtt készül, tehát nem csak finomat főzünk, de még időt is spórolunk.
2016. május 1.
Hozzávalók
4 adag- 2 padlizsán
- 2 cukkini
- 4 paradicsom
- 1 fürt koktélparadicsom
- 4 hagyma
- 4 szelet tarja
- 6 szem újkrumpli
- friss rozmaring
- friss zsálya
- 1 citrom
- olívabogyó
Elkészítés
A cukkinit és a padlizsánt nagyobb kockákra vágjuk.
Egy hagymát felszeletelünk.
Az újkrumplit fél centis karikákra szeleteljük, és a paradicsomot cikkekre vágjuk.
Az összes feldarabolt zöldséget egy tepsibe tesszük, sózzuk, borsozzuk és összeforgatjuk olívaolajjal.
Rozmaringot és zsályát tépkedünk rá, valamint három-négy szelet citromot is közé teszünk.
A zöldségágy tetejére fektetjük az előzőleg sózott, borsozott és olívaolajjal meglocsolt tarjaszeleteket.
200 C fokra előmelegített sütőben, kb. 50 perc alatt készre sütjük.
Megosztom barátaimmal