Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Tepsis karaj póréval, fetával és baconnel

Szaftos hús, szaftos krumpli...
2018. október 26.

Az egyik kedvenc receptemet mutatom meg nektek „tepsis-szaftos húsétel” kategóriában.
Igen, ebben a receptben bátran használhattok karajt, finom puha marad a sütés végére is.

 

Hozzávalók

4 személyre
  • 80 dkg burgonya

  • 1 teáskanál olaj
  • 10 dkg kockázott bacon
  • 1 nagy póréhagyma
  • 8 szelet csont nélküli karaj
  • őrölt fekete bors
  • 20 dkg tejföl
  • 2 tojás
  • 20 dkg krémes feta sajt

Elkészítés

A burgonyát meghámozzuk, felkarikázzuk, és kiterítjük egy nagy méretű, vékonyan
kiolajozott sütőtál vagy tepsi aljában. Finoman meghintjük sóval.
Serpenyőben, a felhevített olajon átsütjük a bacont és a póréhagyma felkarikázott fehér
részét. Elég addig sütni, amíg a póré szétesik karikáira. Kivesszük a serpenyőből. A
karajszeleteket kissé kiklopfoljuk (ne legyenek túl vékonyak!), sózzuk, borsozzuk, majd a
serpenyőben maradt zsiradékon mindkét oldalukat fél-fél perc alatt elősütjük. A
hússzeleteket is kivesszük a serpenyőből, a krumpliágyra tesszük, majd ráhalmozzuk a
pórés bacont.
A tejfölt kikeverjük az elhabart tojásokkal, a fetával és kevés sóval (a feta sósságától
függően). A hússzeletekre kanalazzuk, a maradék mehet a burgonyára. Lefedjük
alufóliával, és 180 °C-on kb. 1 órát (a burgonya puhuláság) sütjük. A sütési idő végén
levesszük az alufóliát, és kissé rá is pirítunk a húsra. Savanyúsággal tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Póréhagymás-kolbászos rozslepény

Póréhagymás-kolbászos rozslepény

Akár egy adventi vásárban is megállná a helyét.
Sajtos BLT clubszendvics Ammerländer Maasdamer sajttal

Sajtos BLT clubszendvics Ammerländer Maasdamer sajttal

BLT (bacon-lettuce-tomato), azaz sült baconnel, salátával és paradicsommal megpakolt szendvics. Önmagában is szuperül hangzik, de egy kicsit fokozva lesz tökéltes: tegyünk bele megfelelő, ízletes sajtot, és az egészet toljuk be pár percre a forró sütőbe!
Töltött Hokkaido tök

Töltött Hokkaido tök

Ősszel a kanadai mellett a japán sütőtök is megjelenik a piacokon, isteni finom, ki ne hagyjátok! Ízes, zamatos, diós aromájú, remekül passzol baconhöz, kolbászhoz vagy akár karakteres ízű sajtokhoz.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.