
Tepsis karaj póréval, fetával és baconnel
Az egyik kedvenc receptemet mutatom meg nektek „tepsis-szaftos húsétel” kategóriában.
Igen, ebben a receptben bátran használhattok karajt, finom puha marad a sütés végére is.
Hozzávalók
4 személyre- 80 dkg burgonya
- só
- 1 teáskanál olaj
- 10 dkg kockázott bacon
- 1 nagy póréhagyma
- 8 szelet csont nélküli karaj
- őrölt fekete bors
- 20 dkg tejföl
- 2 tojás
- 20 dkg krémes feta sajt
Elkészítés
A burgonyát meghámozzuk, felkarikázzuk, és kiterítjük egy nagy méretű, vékonyan
kiolajozott sütőtál vagy tepsi aljában. Finoman meghintjük sóval.
Serpenyőben, a felhevített olajon átsütjük a bacont és a póréhagyma felkarikázott fehér
részét. Elég addig sütni, amíg a póré szétesik karikáira. Kivesszük a serpenyőből. A
karajszeleteket kissé kiklopfoljuk (ne legyenek túl vékonyak!), sózzuk, borsozzuk, majd a
serpenyőben maradt zsiradékon mindkét oldalukat fél-fél perc alatt elősütjük. A
hússzeleteket is kivesszük a serpenyőből, a krumpliágyra tesszük, majd ráhalmozzuk a
pórés bacont.
A tejfölt kikeverjük az elhabart tojásokkal, a fetával és kevés sóval (a feta sósságától
függően). A hússzeletekre kanalazzuk, a maradék mehet a burgonyára. Lefedjük
alufóliával, és 180 °C-on kb. 1 órát (a burgonya puhuláság) sütjük. A sütési idő végén
levesszük az alufóliát, és kissé rá is pirítunk a húsra. Savanyúsággal tálaljuk.