
Tepsis csirkecomb vele sült körettel
Nagyon szeretem azokat az ételeket, amikkel nincs más dolgom, csak előkészíteni, aztán mehetnek is szépen sorrendben a hozzávalók a tepsibe. Tehát nyugodtan csinálhatok mást a konyhában, elég csak néha kinyitnom a sütőajtót, és még valamit hozzáadnom a készülő ebédhez.
Hozzávalók
4 személyre- 60 dkg burgonya
- olívaolaj
- só, őrölt fekete bors
- 1 fej vöröshagyma
- 1 fej lila hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 8 db csirke alsócomb
- gyros fűszerkeverék
- 1 konzerv aprított paradicsom
- 25 dkg főtt vagy konzerv bab (használhatunk főtt tarkababot vagy pl. egy konzerv vörös kidney babot, ahogy én is tettem)
- aprított petrezselyemzöld a díszítéshez
Elkészítés
A burgonyát meghámozzuk, felcikkezzük. Egy nagy méretű tepsibe tesszük, összeforgatjuk kevés olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk. Az összes hagymát megpucoljuk, a vöröshagymát és a lila hagymát felcikkezzük, a fokhagymagerezdeket egészben hagyjuk, a tepsibe szórjuk. A tepsit letakarjuk alufóliával, 180 °C-ra előmelegített sütőbe toljuk, és 20 percet sütjük.
Közben a csirkecombokat bedörzsöljük gyros fűszerkeverékkel (ha a keverék nem tartalmaz sót, azt is szórunk a combokra). Az elősütött krumplira tesszük, visszahelyezzük az alufóliát, és tovább sütjük kb. 35-40 percet. Ekkor levesszük az alufóliát, és magasabb hőfokon rápirítunk a csirkecombokra. (Ha a krumpli nem puhult meg, előtte még tovább sütjük.)
Ezt követően ízlés szerint a combokat ki is vehetjük a tepsiből, de benne is hagyhatjuk. Én ki szoktam venni, és tálalásig melegen tartom. A paradicsomot finoman megsózzuk, a tepsibe öntjük a krumplihoz, majd hozzáadjuk a babot is. Összeforgatjuk, és további 5-8 perc alatt az egészet összemelegítjük.
A kész ételt aprított petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.