Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Tepsis csirkecomb vele sült körettel

Bízzuk a sütőre a munka oroszlánrészét!
2019. március 29.

Nagyon szeretem azokat az ételeket, amikkel nincs más dolgom, csak előkészíteni, aztán mehetnek is szépen sorrendben a hozzávalók a tepsibe. Tehát nyugodtan csinálhatok mást a konyhában, elég csak néha kinyitnom a sütőajtót, és még valamit hozzáadnom a készülő ebédhez.

Hozzávalók

4 személyre
  • 60 dkg burgonya
  • olívaolaj
  • só, őrölt fekete bors
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 fej lila hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 8 db csirke alsócomb
  • gyros fűszerkeverék
  • 1 konzerv aprított paradicsom
  • 25 dkg főtt vagy konzerv bab (használhatunk főtt tarkababot vagy pl. egy konzerv vörös kidney babot, ahogy én is tettem)
  • aprított petrezselyemzöld a díszítéshez

Elkészítés

A burgonyát meghámozzuk, felcikkezzük. Egy nagy méretű tepsibe tesszük, összeforgatjuk kevés olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk. Az összes hagymát megpucoljuk, a vöröshagymát és a lila hagymát felcikkezzük, a fokhagymagerezdeket egészben hagyjuk, a tepsibe szórjuk. A tepsit letakarjuk alufóliával, 180 °C-ra előmelegített sütőbe toljuk, és 20 percet sütjük.

Közben a csirkecombokat bedörzsöljük gyros fűszerkeverékkel (ha a keverék nem tartalmaz sót, azt is szórunk a combokra). Az elősütött krumplira tesszük, visszahelyezzük az alufóliát, és tovább sütjük kb. 35-40 percet. Ekkor levesszük az alufóliát, és magasabb hőfokon rápirítunk a csirkecombokra. (Ha a krumpli nem puhult meg, előtte még tovább sütjük.)

Ezt követően ízlés szerint a combokat ki is vehetjük a tepsiből, de benne is hagyhatjuk. Én ki szoktam venni, és tálalásig melegen tartom. A paradicsomot finoman megsózzuk, a tepsibe öntjük a krumplihoz, majd hozzáadjuk a babot is. Összeforgatjuk, és további 5-8 perc alatt az egészet összemelegítjük.

A kész ételt aprított petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Fűszeres sárgaborsófasírt

Fűszeres sárgaborsófasírt

Nem csak főzelék lehet a sárgaborsóból!
Tavaszi zöldségkrémek

Tavaszi zöldségkrémek

Üde zöld színek reggelire!
Mindent bele pulykasaláta

Mindent bele pulykasaláta

Így nem unalmas a natúr sült hús!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!