Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Téli vitaminbomba: napsárga zöldségleves

Adásban volt: 2015. február 16.
A recepthez tartozó videó
Tartalmas téli krémleves, sok-sok zöldséggel és gyümölccsel. Ízében még téli, de színeiben már a tavaszt idézi meg.
2016. január 30.

Hozzávalók

4 adag
  • 1 vöröshagyma
  • olívaolaj
  • 30 dkg sütőtök
  • 30 dkg vöröslencse
  • 1 liter zöldségalaplé
  • 1 mandarin
  • kis darab gyömbér

  • bors
  • kurkuma
  • curry
  • 30 dkg sárgarépa
  • 1/4 lila káposzta
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítés

Kevés olívaolajon üvegesre dinsztelünk egy felaprított vöröshagymát, sózzuk és fűszerezzük: kurkumát és curry port adunk hozzá.
Ha elkészült a hagyma, beleszórjuk a felkockázott sütőtököt, a vöröslencsét, és egy kevés gyömbért reszelünk hozzá. Alaposan elkeverjük.
Felöntjük az alaplével, és egy mandarin kifacsart levével. Amennyiben szükséges, ismét sózzuk, borsozzuk.
Amikor a zöldségek megfőttek, botmixerrel pürésítjük.
Egy serpenyőben felforrósított olívaolajon átforgatjuk a vékonyra gyalult lila káposztát, kissé karamellizáljuk, ismét sózzuk és borsozzuk.

A krémlevest sült sárgarépa kockákkal, karamellizált lila káposztával és petrezselyemmel tálaljuk.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Mautner Zsófi

Mautner Zsófi receptje

Szerkesztőink kedvencei

5 melengető krémleves a hideg estékre

5 melengető krémleves a hideg estékre

Lélek és test melegítő krémlevesek ebédre, vagy akár vacsorára. Nincs is jobb, mint egy fárasztó nap után éhesen, átfagyva hazaérve egy tál gőzölgő levessel találkozni a konyhában.
Petrezselymes lilakáposztaleves

Petrezselymes lilakáposztaleves

Különleges íz- és színvilágú krémleves. Kicsit édes, kicsit savanykás és nagyon lila.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.