Téli vitaminbomba: napsárga zöldségleves
Adásban volt: 2015. február 16.
A recepthez tartozó videó

Tartalmas téli krémleves, sok-sok zöldséggel és gyümölccsel. Ízében még téli, de színeiben már a tavaszt idézi meg.
2016. január 30.
Hozzávalók
4 adag- 1 vöröshagyma
- olívaolaj
- 30 dkg sütőtök
- 30 dkg vöröslencse
- 1 liter zöldségalaplé
- 1 mandarin
- kis darab gyömbér
- só
- bors
- kurkuma
- curry
- 30 dkg sárgarépa
- 1/4 lila káposzta
- 1 csokor petrezselyem
Elkészítés
Kevés olívaolajon üvegesre dinsztelünk egy felaprított vöröshagymát, sózzuk és fűszerezzük: kurkumát és curry port adunk hozzá.
Ha elkészült a hagyma, beleszórjuk a felkockázott sütőtököt, a vöröslencsét, és egy kevés gyömbért reszelünk hozzá. Alaposan elkeverjük.
Felöntjük az alaplével, és egy mandarin kifacsart levével. Amennyiben szükséges, ismét sózzuk, borsozzuk.
Amikor a zöldségek megfőttek, botmixerrel pürésítjük.
Egy serpenyőben felforrósított olívaolajon átforgatjuk a vékonyra gyalult lila káposztát, kissé karamellizáljuk, ismét sózzuk és borsozzuk.
A krémlevest sült sárgarépa kockákkal, karamellizált lila káposztával és petrezselyemmel tálaljuk.
Megosztom barátaimmal
