Téli kenyérsaláta karamellizált gombával és buggyantott tojással

Hozzávalók
2 személyre- 2 szelet (7dkg) kenyér, pl. ciabatta
- 2+6evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál fehérborecet
- só
- bors
- 1 hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 50 dkg gomba (csiperke, vagy ha van jobb és több féle, annál jobb)
- fél citrom reszelt héja
- csipet őrölt kardamom
- 1 csokor friss koriander (vagy petrezselyem)
- 2-4 tojás
Elkészítés
A sütőt grillfokozatra kapcsoljuk. A kenyeret felkockázzuk, sütőlapra szórjuk, és meglocsoljuk 2 evőkanál olívaolajjal. 2 percig sütjük, amíg szépen megpirul, közben egyszer megfordítjuk. Közben a balzsamecethez keverjük a sót, borsot és lassan hozzákeverjük a 6 evőkanál olívaolajat. Az öntetet a pirított kenyérre öntjük, összeforgatjuk. Nagy serpenyőt zsiradék nélkül, füstölésig forrósítunk, hozzáadunk kevés olajat, majd rádobjuk a felnegyedelt gombát (ha kisebb fejek, akkor elég felezni), a hagymát és fokhagymát. Néhány percig nem mozgatjuk, majd dobva-rázva addig pirítjuk, amíg a gomba és a hagyma is enyhén karamellizálódik. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a csipet kardamomot és a reszelt citromhéjat. Végül megszórjuk a friss korianderrel és a pirított kenyérkockákkal összekeverjük. Buggyantott, vagy 5 perces lágy tojásokat készítünk, és a saláta tetején tálaljuk.