Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Téli kenyérsaláta karamellizált gombával és buggyantott tojással

Adásban volt: 2013. december 10.
A recepthez tartozó videó
Saláta kenyérrel, gombával, tojással és a legkülönfélébb fűszerekkel.
2015. december 13.

Hozzávalók

2 személyre
  • 2 szelet (7dkg) kenyér, pl. ciabatta
  • 2+6evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál fehérborecet

  • bors
  • 1 hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg gomba (csiperke, vagy ha van jobb és több féle, annál jobb)
  • fél citrom reszelt héja
  • csipet őrölt kardamom
  • 1 csokor friss koriander (vagy petrezselyem)
  • 2-4 tojás

Elkészítés

A sütőt grillfokozatra kapcsoljuk. A kenyeret felkockázzuk, sütőlapra szórjuk, és meglocsoljuk 2 evőkanál olívaolajjal. 2 percig sütjük, amíg szépen megpirul, közben egyszer megfordítjuk. Közben a balzsamecethez keverjük a sót, borsot és lassan hozzákeverjük a 6 evőkanál olívaolajat. Az öntetet a pirított kenyérre öntjük, összeforgatjuk. Nagy serpenyőt zsiradék nélkül, füstölésig forrósítunk, hozzáadunk kevés olajat, majd rádobjuk a felnegyedelt gombát (ha kisebb fejek, akkor elég felezni), a hagymát és fokhagymát. Néhány percig nem mozgatjuk, majd dobva-rázva addig pirítjuk, amíg a gomba és a hagyma is enyhén karamellizálódik. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a csipet kardamomot és a reszelt citromhéjat. Végül megszórjuk a friss korianderrel és a pirított kenyérkockákkal összekeverjük. Buggyantott, vagy 5 perces lágy tojásokat készítünk, és a saláta tetején tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!