
Téli burgonyasaláta
Az egyik kedvenc téli vacsorareceptem, melyhez az ötletet a hagyományos lila hagymás burgonyasaláta adta. Ezt a salátát azonban gombával és kelbimbóval gazdagítjuk, alaposan összepirítjuk, majd melegen tálaljuk.
Hozzávalók
4 főre- 1 kg burgonya
- 25 dkg kelbimbó
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 25 dkg csiperkegomba
- só, őrölt fekete bors
- 2 fej lila hagyma
- aprított petrezselyemzöld a tálaláshoz
Elkészítés
1. A burgonyát héjában, bő vízben megfőzzük, leszűrjük, langyosra hűtjük, majd meghámozzuk és felkockázzuk. A megtisztított kelbimbókat egészben hagyjuk vagy elfelezzük, forrásban lévő vízbe dobjuk, és 4-5 perc alatt előfőzzük. Ha elkészült, leszűrjük és leszárítjuk.
2. Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat, és a megtisztított, felkockázott vöröshagymát üvegesre pároljuk rajta. Rádobjuk a megmosott, cikkezett gombát, erős lángon lepirítjuk (hogy ne engedjen levet), majd hozzáadjuk a kockázott burgonyát és az előfőzött kelbimbókat.
3. Sóval és borssal fűszerezzük, majd rázogatva, továbbra is erős lángon addig pirítjuk, amíg a zöldségek szép színt kapnak. Végül beleszórjuk a megtisztított, felkockázott lila hagymákat is, ezzel már csak további 2-3 percig készítjük a fogást. Aprított petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk.
