Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Téli burgonyakrémleves tormával és almával

Adásban volt: 2013. március 28.
A recepthez tartozó videó
Igazi melengető krémleves. Az ízeket nem is lehetne jobban összehangolni: torma, zöldalma és szerecsendió.
2016. január 25.

Hozzávalók

  • 3 dkg vaj
  • 2 salottahagyma, vagy 1 közepes vöröshagyma
  • 40 dkg burgonya
  • 8 dl alaplé
  • 2 nagy zöldalma

  • bors
  • szerecsendió
  • 4 dkg frissen reszelt torma

Elkészítés

Lábasban megolvasztjuk a vajat, majd közepes lángon, üvegesre dinszteljük a hagymát. Hozzáadjuk a meghámozott, felkockázott burgonyát, átforgatjuk, majd felöntjük a leszűrt alaplével vagy vízzel. Fedő alatt addig főzzük, amíg szinte teljesen megpuhul. Ekkor hozzáadjuk a meghámozott, felkockázott zöldalmát, és további, kb. öt percig főzzük, amíg az alma teljesen megpuhul. Sózzuk, borsozzuk. Robotgépben, vagy botmixerrel teljesen simára pürésítjük. Frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük, végül hozzáadjuk a frissen reszelt tormát.

 

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Mautner Zsófi

Mautner Zsófi receptje

Szerkesztőink kedvencei

5 melengető krémleves a hideg estékre

5 melengető krémleves a hideg estékre

Lélek és test melegítő krémlevesek ebédre, vagy akár vacsorára. Nincs is jobb, mint egy fárasztó nap után éhesen, átfagyva hazaérve egy tál gőzölgő levessel találkozni a konyhában.
Gombakrémleves sajtos pirítóssal

Gombakrémleves sajtos pirítóssal

Az egész erdő koncentrálódik ebben az egy tál gombakrémlevesben. Az intenzív, kellemes ízeket a roppanós, sajtos pirítós koronázza meg.
Mentás, citromos vöröslencse krémleves

Mentás, citromos vöröslencse krémleves

Citrommal és mentával is készülhet a leves vöröslencséből. A végeredmény, pedig nem is akármilyen: frissítő és ízgazdag.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?