Téli burgonyakrémleves tormával és almával
Adásban volt: 2013. március 28.
A recepthez tartozó videó

Igazi melengető krémleves. Az ízeket nem is lehetne jobban összehangolni: torma, zöldalma és szerecsendió.
2016. január 25.
Hozzávalók
- 3 dkg vaj
- 2 salottahagyma, vagy 1 közepes vöröshagyma
- 40 dkg burgonya
- 8 dl alaplé
- 2 nagy zöldalma
- só
- bors
- szerecsendió
- 4 dkg frissen reszelt torma
Elkészítés
Lábasban megolvasztjuk a vajat, majd közepes lángon, üvegesre dinszteljük a hagymát. Hozzáadjuk a meghámozott, felkockázott burgonyát, átforgatjuk, majd felöntjük a leszűrt alaplével vagy vízzel. Fedő alatt addig főzzük, amíg szinte teljesen megpuhul. Ekkor hozzáadjuk a meghámozott, felkockázott zöldalmát, és további, kb. öt percig főzzük, amíg az alma teljesen megpuhul. Sózzuk, borsozzuk. Robotgépben, vagy botmixerrel teljesen simára pürésítjük. Frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük, végül hozzáadjuk a frissen reszelt tormát.
Megosztom barátaimmal
