Tejszínes, spenótos tészta
Adásban volt: 2014. július 9.
A recepthez tartozó videó

A spenótos tejszínes tésztával nem nyúlhatunk mellé, akár ebédre, akár vacsorára készítjük, amellett, hogy hamar kész, mindenki szereti.
2016. július 16.
Hozzávalók
2-4 adag- 25 dkg penne
- 20-25 dkg friss spenót
- 1,5 dl tejszín (20 %-os tejszín )
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csokor kapor
- 1 csokor tárkony
- 1 citrom
- 5 dkg parmezán
- szerecsendió
- chilipehely
Elkészítés
A tésztát forró, sós vízben harapható állagúra kifőzzük.
Amíg ez elkészül, egy serpenyőben elkezdjük forralni a tejszínt és beleszórjuk a finomra aprított fokhagymát, csipet sót, borsot, frissen reszelt szerecsendiót, finomra aprított kaprot és tárkonyt, valamint egy kevés reszelt citromhéjat.
A jól átmosott, friss spenótot is hozzákeverjük és jól átforgatjuk a tejszínes mártással (megvárjuk amíg összeesik).
A leszűrt tésztát is hozzáadjuk a mártáshoz, plusz 1-2 kanál vizet is a tészta főzővizéből.
Az egészet megszórjuk reszelt parmezánnal, valamint kevés chilipehellyel, átforgatjuk és lehetőleg frissen tálaljuk.
Megosztom barátaimmal