Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Tejszínes, spenótos tészta

Adásban volt: 2014. július 9.
A recepthez tartozó videó
A spenótos tejszínes tésztával nem nyúlhatunk mellé, akár ebédre, akár vacsorára készítjük, amellett, hogy hamar kész, mindenki szereti.
2016. július 16.

Hozzávalók

2-4 adag
  • 25 dkg penne
  • 20-25 dkg friss spenót
  • 1,5 dl tejszín (20 %-os tejszín )
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor kapor
  • 1 csokor tárkony
  • 1 citrom
  • 5 dkg parmezán
  • szerecsendió
  • chilipehely

Elkészítés

A tésztát forró, sós vízben harapható állagúra kifőzzük.
Amíg ez elkészül, egy serpenyőben elkezdjük forralni a tejszínt és beleszórjuk a finomra aprított fokhagymát, csipet sót, borsot, frissen reszelt szerecsendiót, finomra aprított kaprot és tárkonyt, valamint egy kevés reszelt citromhéjat.
A jól átmosott, friss spenótot is hozzákeverjük és jól átforgatjuk a tejszínes mártással (megvárjuk amíg összeesik).
A leszűrt tésztát is hozzáadjuk a mártáshoz, plusz 1-2 kanál vizet is a tészta főzővizéből.
Az egészet megszórjuk reszelt parmezánnal, valamint kevés chilipehellyel, átforgatjuk és lehetőleg frissen tálaljuk.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Spanakopita: a spenótos, diós görög pite

Spanakopita: a spenótos, diós görög pite

Szinte minden nemzetnek megvan a maga zöldséges pitéje, a görögöké a spanakopita. Ebben a változatban a spenót, a dió, a sajtok és a hagymák együtt lesznek fantasztikusak. Ebédre vagy vacsorára, de vendégvárásra is kitűnően alkalmas.

Körtés, mandulakrémes pite

Igazi körtés-mandulakrémes őszi finomság, a még napfényes délutánokra és a már sötét estékre.
Parmezános sült burgonyakrémleves kolbászchipsszel

Parmezános sült burgonyakrémleves kolbászchipsszel

Krémes krumplileves héjában sült burgonyából, vajjal, parmezánnal és a tetején ropogósra sült kolbász karikákkal.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!