Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Tejszínes-paradicsomos darált hússal töltött ,,cukkinihajók''

Adásban volt: 2016. szeptember 12.
A recepthez tartozó videó
2016. szeptember 12.

Hozzávalók

  • 2 db nagyobb cukkini
  • 50 dkg darált pulykamell vagy comb
  • 2 marék reszelt trappista sajt
  • 1 dl főzőtejszín
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. friss bazsalikom
  • 15 dkg paradicsompüré
  • só, bors

Elkészítés

1. Előmelegítjük a sütőt 175 fokra. A megmosott cukkiniket hosszában elvágjuk és kikaparjuk a belsejüket egy kanállal. Az aljukból levágunk hosszában egy vékony csíkot, ezzel stabilizáljuk őket, hogy ne boruljanak fel a sütőben.

2. Egy serpenyőben a felhevített olívaolajon a vöröshagymát és a fokhagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a darált húst és addig sütjük, míg a hús kifehéredik (nagyjából 15 perc). Ezután hozzáadjuk a friss vágott bazsalikomot, a paradicsompürét és további 20 percig fedővel lefedve főzzük még.

3. Ekkor ráöntjük a tejszínt. Ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük. Pár percig még érleljük az ízeket. Ha túl híg maradna, akkor fedő nélkül 5 percig még tovább főzzük.

4. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük a töltött „cukkinihajókat’’, sajtot reszelünk a tetejükre és az előmelegített sütőbe helyezzük őket. 175 Celsius fokon 15 percig sütjük, majd 200 fokon addig, amíg aranybarna nem lesz a tetejük.

 Tipp: Ha szeretnénk, hogy a töltelék hígabb legyen, akkor adjunk még hozzá paradicsomszószt.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Spenótos, cukkinis lasagne

Spenótos, cukkinis lasagne

Nagy adagban, előre elkészíthető hétvégi családi ebéd. Az olasz konyha szerelmeseinek és vegáknak!
Sült cukkini chips

Sült cukkini chips

A finom és gyors kategória egyik győztese

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.