Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Tejszínes karfiolkrémleves

Egy csésze forró leves, bármikor jól jön. Egy hűvös nap végén pedig pláne. Nem kell hozzá más, csak egy fej karfiol meg egy kis tejszín, a sarki boltból.
2016. március 6.

Hozzávalók

  • 1/2 kg karfiol
  • 2 dl tejszín 
  • 1 evőkanál liszt vagy étkezési keményítő
  • só 
  • bors

Elkészítés

A karfiolt sós vízben puhára főzzük, és a rózsákat beletesszük a turmixgépbe. Öntünk rá annyi főzőlevet, hogy a gép könnyedén megbirkózzon a pürésítéssel.
Közben egy kis tálkában simára keverjük a habarást, azaz a lisztet a tejszínnel, majd néhány kanál forró főzővízzel hőkiegyenlítést végzünk, és azt is beleöntjük a turmixpohárba. Összeturmixoljuk.
Visszaöntve a lábasba felforraljuk – ha keményítővel készítjük a habarást, akkor már ne forraljuk – és végül annyi tejszínt adagolunk a leveshez, hogy az ideális sűrűséget elérje.
Bőven tekertünk bele borsot, szerecsendiót. Betétnek egyben hagyott, megfőtt karfiolrózsát adhatunk hozzá.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Kandikó Éva

Kandikó Éva receptje

Szerkesztőink kedvencei

Hideg, újhagymás karfiolkrémleves

Hideg, újhagymás karfiolkrémleves

Ennek a hideg zöldséglevesnek az eredetije póréhagymával és krumplival készül, ebbe a tavaszi változatba újhagyma, újkrumpli és karfiol is került.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?