
Tejszínes csirkeragu
Hozzávalók
- 50 dkg csirkemell filé 3x3 centis kockákra vágva
- 2 ek olívaolaj
- 20 dkg zöldborsó
- egy nagy csokor petrezselyemzöld
- 1 tk kurkuma
- 2 tk currypor
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 dl habtejszín
- 1 dkg vaj
- parmezán sajt a tetejére
Elkészítés
Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és átsütjük rajta a hús kockákat. Tegyük ezt magas hőfokon, hogy a csirke ne eresszen levet, és ne párolódjon, hanem süljön inkább. Amikor színt kap, adjuk hozzá a kurkumát, curryt, a lereszelt fokhagyma gerezdet, és kevés vizet hozzáadva pároljuk-keverjük a húst puhára. Valószínűleg kétszer-háromszor is kell a vizet pótolni a folyamat közben. Ne kövessük el azt a hibát, hogy inkább egyszerre adunk hozzá sok vizet, mert a végeredmény nem lesz ugyanaz. Amikor a hús már majdnem puha, adjuk a serpenyőbe a zöldborsót, és öntsük fel tejszínnel a húst, ebben hagyjuk készre főni. A tejszín be fog sűrűsödni a végére. Utolsó lépésként szórjuk az ételbe a felaprított petrezselyemzöldet és dobjuk bele a vajat, amitől szép fényes, tartalmas lesz a mártásunk. Spagettivel, fussilivel, maccheronival a legjobb. Tetejére parmezán jár.
