Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Tejszínes csirkeragu

Ízletes és egy csöppet sem unalmas csirkemell, egy hétköznap délben. Tejszínnel és zöldborsóval, villámgyorsan elkészül.
2016. február 4.

Hozzávalók

  • 50 dkg csirkemell filé 3x3 centis kockákra vágva
  • 2 ek olívaolaj
  • 20 dkg zöldborsó
  • egy nagy csokor petrezselyemzöld
  • 1 tk kurkuma
  • 2 tk currypor
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 dl habtejszín
  • 1 dkg vaj
  • parmezán sajt a tetejére

Elkészítés

Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és átsütjük rajta a hús kockákat. Tegyük ezt magas hőfokon, hogy a csirke ne eresszen levet, és ne párolódjon, hanem süljön inkább. Amikor színt kap, adjuk hozzá a kurkumát, curryt, a lereszelt fokhagyma gerezdet, és kevés vizet hozzáadva pároljuk-keverjük a húst puhára. Valószínűleg kétszer-háromszor is kell a vizet pótolni a folyamat közben. Ne kövessük el azt a hibát, hogy inkább egyszerre adunk hozzá sok vizet, mert a végeredmény nem lesz ugyanaz. Amikor a hús már majdnem puha, adjuk a serpenyőbe a zöldborsót, és öntsük fel tejszínnel a húst, ebben hagyjuk készre főni. A tejszín be fog sűrűsödni a végére. Utolsó lépésként szórjuk az ételbe a felaprított petrezselyemzöldet és dobjuk bele a vajat, amitől szép fényes, tartalmas lesz a mártásunk. Spagettivel, fussilivel, maccheronival a legjobb. Tetejére parmezán jár.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Kandikó Éva

Kandikó Éva receptje

Szerkesztőink kedvencei

Keménytojás Moghlai szószban

Keménytojás Moghlai szószban

Indiai fűszerezésű étel. Nagy előnye, hogy villámgyorsan elkészíthető és óriási sikert arathatunk vele.
Karfiolropogós

Karfiolropogós

Szenzációs találmány és nem csak vegáknak kötelező egy átdogozott nap estéjén. Különféle mártogatóssal vagy csak simán tejfölbe tunkolva az igazi.
Gyors minestrone

Gyors minestrone

"Mindent bele!"-minestrone már nem csak az olaszok kiváltsága. Gazdag leves sok-sok kamrazöldséggel.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!