Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Tejkaramellás kalácspuding

Adásban volt: 2014. április 24.
A recepthez tartozó videó
Ha maradt egy kis szikkadt kalács a reggelikből, ezzel a pudinggal új életre kelthetjük.
2015. szeptember 20.

Hozzávalók

6-8 adag
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 3 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • 3 tojás
  • 30-40 dkg fonott kalács
  • fahéj
  • mandulaforgács
  • kevés vaj

Elkészítés

A kalácsokat felszeleteljük és sütőben megpirítjuk őket.
A cukrot karamellizáljuk, majd felöntjük 1 dl langyos vízzel.
Amikor feloldódott a karamella felöntjük tejjel és tejszínnel.
Miután lehűlt, egy kézi habverővel hozzákeverjük a tojásokat és megszórjuk egy csipet sóval és fahéjjal.
Egy hőállótálat kivajazunk és beletesszük a darabokra tépkedett kalácsokat.
A feldarabolt kalácsokat meglocsoljuk a tejkaramellás öntettel és hagyjuk, hogy beszívja a karamellt.
Erre ráteszünk még egy ugyanilyen réteget és meglocsoljuk megint a karamellás öntettel.
Pár percig állni hagyjuk, majd betesszük 30-40 percre a 180 C fokos sütőbe
20 perc után letakarjuk alufóliával és úgy sütjük tovább.
Ha elkészült a tetejére szórunk egy kevés fahéjas porcukrot, mandulaforgácsot és egy csipet sót.

3.8/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Szilvás gombóc leves, pirított vajas morzsával

Szilvás gombóc leves, pirított vajas morzsával

Remek ötlet! Egy meleg, őszi "szilvásgombócozás", gombóckészítés nélkül!

Grillcsirke csípős-savanyú kukoricasalátával

Ez pikáns, csípős, szójás a kukoricasaláta pillanatok alatt elkészül. Egy gyors hétköznapi ebédre grillcsirke mellé is tálalhatjuk, de a grillezős estén is tökéletes kísérője a húsoknak.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?