Tejkaramellás kalácspuding

Hozzávalók
6-8 adag- 10 dkg cukor
- 5 dkg vaj
- 3 dl tej
- 1 dl tejszín
- 3 tojás
- 30-40 dkg fonott kalács
- fahéj
- mandulaforgács
- kevés vaj
Elkészítés
A kalácsokat felszeleteljük és sütőben megpirítjuk őket.
A cukrot karamellizáljuk, majd felöntjük 1 dl langyos vízzel.
Amikor feloldódott a karamella felöntjük tejjel és tejszínnel.
Miután lehűlt, egy kézi habverővel hozzákeverjük a tojásokat és megszórjuk egy csipet sóval és fahéjjal.
Egy hőállótálat kivajazunk és beletesszük a darabokra tépkedett kalácsokat.
A feldarabolt kalácsokat meglocsoljuk a tejkaramellás öntettel és hagyjuk, hogy beszívja a karamellt.
Erre ráteszünk még egy ugyanilyen réteget és meglocsoljuk megint a karamellás öntettel.
Pár percig állni hagyjuk, majd betesszük 30-40 percre a 180 C fokos sütőbe
20 perc után letakarjuk alufóliával és úgy sütjük tovább.
Ha elkészült a tetejére szórunk egy kevés fahéjas porcukrot, mandulaforgácsot és egy csipet sót.