Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Tejberizs eperrel

Könnyű tavaszi tejberizs, friss fahéjjal.
2016. május 5.

Hozzávalók

  • 30 dkg rizs
  • 7+2 dl tej
  • 30 dkg eper
  • vaníliakivonat
  • fahéj
  • citrom
  • menta

  • cukor
  • 2 tojás

Elkészítés

A rizst alaposan megmossuk, majd a tejjel együtt melegíteni kezdjük, és megsózzuk. (Ugyanúgy főzzük, mintha víz lenne.) Hozzáadjuk a készen vett vaníliakivonatot, vagy amit házilag készítettünk (vodka és vaníliarúd), avagy egy vaníliarudat. Frissen reszelt fahéjjal, citromhéjjal és néhány mentalevéllel ízesítjük.

Eperturmixot készítünk: az eper felét 2 dl tejjel, kevés cukorral és citromlével összeturmixoljuk, majd a tejberizshez adjuk. A tojást szétválasztjuk, felverjük külön a sárgáját és a fehérjét, majd óvatosan a kész rizshez forgatjuk. Legvégül hozzáadjuk az eperdarabokat. Tálalás előtt lehűtjük. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Tóth Zsófi

Tóth Zsófi receptje

Szerkesztőink kedvencei

Süni: turbózzuk fel a reggeli tejberizst!

Süni: turbózzuk fel a reggeli tejberizst!

A középkori lakomák hangulatát idézi ez a nem túl édes, ám annál dekoratívabb édesség.
Tejbegriz

Tejbegriz

Reggeli luxus kivitelben. Bernáth József séf megmutatja mitől lesz különleges egy hagyományos desszert.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!