Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Tejberizs eperrel

Könnyű tavaszi tejberizs, friss fahéjjal.
2016. május 5.

Hozzávalók

  • 30 dkg rizs
  • 7+2 dl tej
  • 30 dkg eper
  • vaníliakivonat
  • fahéj
  • citrom
  • menta

  • cukor
  • 2 tojás

Elkészítés

A rizst alaposan megmossuk, majd a tejjel együtt melegíteni kezdjük, és megsózzuk. (Ugyanúgy főzzük, mintha víz lenne.) Hozzáadjuk a készen vett vaníliakivonatot, vagy amit házilag készítettünk (vodka és vaníliarúd), avagy egy vaníliarudat. Frissen reszelt fahéjjal, citromhéjjal és néhány mentalevéllel ízesítjük.

Eperturmixot készítünk: az eper felét 2 dl tejjel, kevés cukorral és citromlével összeturmixoljuk, majd a tejberizshez adjuk. A tojást szétválasztjuk, felverjük külön a sárgáját és a fehérjét, majd óvatosan a kész rizshez forgatjuk. Legvégül hozzáadjuk az eperdarabokat. Tálalás előtt lehűtjük. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Tóth Zsófi

Tóth Zsófi receptje

Szerkesztőink kedvencei

Süni: turbózzuk fel a reggeli tejberizst!

Süni: turbózzuk fel a reggeli tejberizst!

A középkori lakomák hangulatát idézi ez a nem túl édes, ám annál dekoratívabb édesség.
Tejbegriz

Tejbegriz

Reggeli luxus kivitelben. Bernáth József séf megmutatja mitől lesz különleges egy hagyományos desszert.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!