
Tejberizs eperrel
Hozzávalók
- 30 dkg rizs
- 7+2 dl tej
- 30 dkg eper
- vaníliakivonat
- fahéj
- citrom
- menta
- só
- cukor
- 2 tojás
Elkészítés
A rizst alaposan megmossuk, majd a tejjel együtt melegíteni kezdjük, és megsózzuk. (Ugyanúgy főzzük, mintha víz lenne.) Hozzáadjuk a készen vett vaníliakivonatot, vagy amit házilag készítettünk (vodka és vaníliarúd), avagy egy vaníliarudat. Frissen reszelt fahéjjal, citromhéjjal és néhány mentalevéllel ízesítjük.
Eperturmixot készítünk: az eper felét 2 dl tejjel, kevés cukorral és citromlével összeturmixoljuk, majd a tejberizshez adjuk. A tojást szétválasztjuk, felverjük külön a sárgáját és a fehérjét, majd óvatosan a kész rizshez forgatjuk. Legvégül hozzáadjuk az eperdarabokat. Tálalás előtt lehűtjük.
