Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Csokoládékrémmel töltött csokis kosárkák, ehető virággal

Tej, glutén és finomított cukormentes recept
2016. szeptember 5.

Hozzávalók

12-13 db (8 cm átmérőjű kerámia sütőforma)
  • Tésztához:
  • 300 g mandulaliszt
  • 40 g kakaópor
  • ½ tk. sütőpor
  • 2 csipet só
  • 180 g méz
  • 60 g kókuszolaj
  • 60 g étcsokoládé (minimum 70 %-os)
  • 1 rúd vanília, kikapart belseje
  • Krémhez:
  • 2 ek. víz
  • 10 g zselatin
  • 4 db tojássárgája
  • 1 csipet só
  • 1 db vanília rúd, kikapart belseje
  • 6 dl kókusztej
  • 260 g juharszirup
  • 120 g étcsokoládé ( minimum 70%-os)

Elkészítés

Elkészítés: 25 perc

Előkészület: 45 perc

Pihentetési idő: 4-6 óra

1. Melegítsük elő a sütőt 175 Celsius fokra. Majd tegyük a tészta száraz hozzávalóit egy konyhai  robotgépbe.

2. Időközben helyezzük a tésztaalap folyékony hozzávalóit egy edénybe és addig melegítsük, míg a csokoládé is elolvad.

3. Várjunk pár percet, majd az olvadt csokoládés masszát, öntsük a száraz hozzávalókhoz. A robotgéppel addig daráljuk, míg szinte krémes állagot kapunk.

4. A kerámia formákat vajazzuk/olajozzuk ki, majd abba egyenletesen elosztva, kosárka formákat alakítva, töltsük bele a csokis masszát, úgy hogy a formák belseje üres maradjon.(A tészta ne legyen hézagos sehol.) Süssük  13 percig sütőben a tésztát, majd várjuk meg míg teljesen lehűl.

5. Ezalatt készítsük el a tölteléket. Egy edényben melegítsük fel a kókusztejet. ( Nem kell forrnia).

6. Tegyük a tojássárgáját, a juharszirupot és a sót egy hőálló tálba, keverjük össze, majd egy edény gőzölgő víz tetejére helyezzünk ezt a hőálló tálat, amit pedig folyamatosan a főzőlapon közepes lángon tartunk. Miközben melegszik a tojásos massza, folyamatosan kevergetjük és apránként hozzáadjuk  a melegített kókusztejet.

7. Ha az összes tej benne van a tojásos masszába, akkor egy edénybe visszatesszük a tűzre közepes lángon és  még 6 percig melegítjük az edény tartalmát úgy, hogy nem engedjük, hogy forrjon( mert akkor a tojássárgája darabos lenne).

8. Keverjük el a zselatint a 2 ek. vízbe,  majd a folyékony zselatint öntsük a folyékony töltelékhez, ami még az edényben van a tűzön. 2 percig még melegítsük össze a zselatinnal.

9. A krémet egy szitán csurgassuk át, majd tegyük bele az apró darabokra tört étcsokoládét és a vaníliarúd kikapart belsejét is.

10. Öntsük a tölteléket a tésztaalapba és letakarva 4-6 órát pihentessük  hűtőben, amíg a töltelék teljesen megszilárdul.

Megjegyzés: A kisebb kerámiaformák helyett lehet muffin sütő formát, vagy egy nagyobb tortaformát is választani, majd a végén tortaszeleteket tálalni.

Csokikrémmel töltött csokis pite 2

Tipp: Díszítésnek, minden kosárka tetejére esetleg tejszínhabot, vagy/és bogyósgyümölcsöt lehet tenni.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

A tökéletes gluténmentes piskóta

A tökéletes gluténmentes piskóta

Végre egy olyan étel, ahol kifejezetten előny, hogy gluténmentes lisztből készül! A ragasztó hatású glutén nélkül ugyanis sokkal könnyebb, légiesebb lesz a tészta. Érdemes figyelni, hogy amennyiben nem valamilyen nagy nedvességtartalmú krémmel töltjük be, tegyünk a tésztába egy kis zsiradékot, mert ennek hiányában gyorsan kiszárad. A gluténmentes piskótát sokan készítik csak rizslisztből, vagy csak kukoricalisztből, ám tapasztalatunk szerint keményítővel összeállított lisztkeverékből sokkal finomabb lesz. Kiválóan használhatóak még hozzá a készen kapható gluténmentes süteményliszt keverékek is.
Gluténmentes kávés piskótatekercs

Gluténmentes kávés piskótatekercs

Megunhatatlan klasszikus: a habkönnyű piskóta és a sűrű vajkrém ellenpárja mindig tökéletes - ezúttal gluténmentesen. Mivel a tésztában nincs semmilyen adalékanyag, nagyon fontos a technika pontos betartása.
Diómorzsás sült rebarbara (gluténmentes)

Diómorzsás sült rebarbara (gluténmentes)

A rebarbara tökéletes zöldség: menő, karcsú, stílusos és csodálatos színei vannak. Kézenfekvő, hogy bolondozzunk vele egy kicsit. Frissítő, krémes, és nagyon rebarbarás gluténmentes desszertet ajánlunk.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!