
Csokoládéfagylalt
Hozzávalók
- 100 g magas kakaótartalmú étcsokoládé ( minimum 75%)
- 2 ek. kakaópor
- 1 db vaníliarúd kikapart belseje
- 4 dl mandulatej
- 100 g mandulavaj
- 100 ml méz
Elkészítés
1. A mandulatejet a vaníliarúd kikapart belsejével felforraljuk, majd az apróra vágott étcsokoládét a tűzről levett, mandulatejes keverékhez adjuk és megvárjuk, míg a csokoládé teljesen feloldódik benne.
2. Az edény tartalmát egy tálba öntjük, amit egy jégágyra helyezünk, vagy hideg vízbe teszünk és kavargatva lehűtünk. A hűtött masszához hozzákeverjük a mandulavajat.
3. Egy konyhai robotgépbe helyezzük az így kapott krémet és összeturmixoljuk a kakaóporral és a mézzel. A krémet, hűthető edényben a mélyhűtőbe tesszük. Fagyasztás közben nincs szükség átkeverésre, mert sűrű, krémes fagylalt marad, nem kristályosodik ki.
Elkészítés: 20 perc
