
Tavaszi zöldségleves parmezánnal és fürjtojással
Hozzávalók
- 4 ek olívaolaj
- 4 szál újhagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 dl fehérbor
- 1 kis karalábé
- 3 kis sárga cukkini
- 3 kis zöld cukkini
- 5 szál zöld spárga
- 5 szál fehér spárga
- 1.5 l zöldségalaplé
- 1 csokor vegyes zöldfűszer (én kakukkfüvet és majoránnát használtam)
- 1 tálca (15 db) fürjtojás
- 1 nagy marék spenót
- 100 g parmezán plusz extra a tálaláshoz
- 1/4 citrom leve
- 1 tk méz
- frissen őrölt bors
Elkészítés
Egy főzőedényben felhevítem az olajat. A hagymát hosszában felvágom, 3-4 centikre darabolom, és megdinsztelem az olajon. Belereszelem a fokhagymát, illatozásig pirítom, majd felöntöm a borral. A spárgát, ha szükséges, megtisztítom, szintén 3-4 centis darabokra szelem. A cukkinit és a karalábét megmosom, a cukkini végeit levágom, és mindent 1 cm átmérőjű, ugyancsak 3-4 centis hasábokra vágok. A zöldségeket a forró alaplével és a zöldfűszerekkel együtt a hagymához adom, felforralom, majd visszaveszem a lángot, és addig főzöm a levest, amíg minden meg nem puhulnak a zöldségek. Az egész nem tart tovább 10 percnél. A főzési idő felén túl beledobálom a levesbe a megmosott tojásokat és spenótleveleket. Amikor a leves kész a spenót is összeesett, ízesítem szükség szerint sóval, borssal, citromlével, mézzel, belereszelem a parmezánt, és forrón tálalom extra sajttal.
