Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Tavaszi zöldségleves parmezánnal és fürjtojással

Kicsit olaszos ízvilág, egy halom vitamin és minimális főzési idő.
2016. május 4.

Hozzávalók

  • 4 ek olívaolaj
  • 4 szál újhagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 dl fehérbor
  • 1 kis karalábé
  • 3 kis sárga cukkini
  • 3 kis zöld cukkini
  • 5 szál zöld spárga
  • 5 szál fehér spárga
  • 1.5 l zöldségalaplé
  • 1 csokor vegyes zöldfűszer (én kakukkfüvet és majoránnát használtam)
  • 1 tálca (15 db) fürjtojás
  • 1 nagy marék spenót
  • 100 g parmezán plusz extra a tálaláshoz
  • 1/4 citrom leve
  • 1 tk méz
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

Egy főzőedényben felhevítem az olajat. A hagymát hosszában felvágom, 3-4 centikre darabolom, és megdinsztelem az olajon. Belereszelem a fokhagymát, illatozásig pirítom, majd felöntöm a borral. A spárgát, ha szükséges, megtisztítom, szintén 3-4 centis darabokra szelem. A cukkinit és a karalábét megmosom, a cukkini végeit levágom, és mindent 1 cm átmérőjű, ugyancsak 3-4 centis hasábokra vágok. A zöldségeket a forró alaplével és a zöldfűszerekkel együtt a hagymához adom, felforralom, majd visszaveszem a lángot, és addig főzöm a levest, amíg minden meg nem puhulnak a zöldségek. Az egész nem tart tovább 10 percnél. A főzési idő felén túl beledobálom a levesbe a megmosott tojásokat és spenótleveleket. Amikor a leves kész a spenót is összeesett, ízesítem szükség szerint sóval, borssal, citromlével, mézzel, belereszelem a parmezánt, és forrón tálalom extra sajttal.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Bezzegh Éva

Bezzegh Éva receptje

Szerkesztőink kedvencei

Kókusztejes répafőzelék korianderrel

Kókusztejes répafőzelék korianderrel

A főzeléknek, ha tisztességgel és fantáziával készül, igenis van helye a modern magyar és nemzetközi gasztronómiában is. Pláne tavasszal, a friss zöldségek érkeztével. A jól elkészített főzelékek csodája a tápláló mivoltukon túl, hogy minimális pepecseléssel járnak, és pillanatok alatt az asztalra kerülhetnek. Feltéttel kínálva vagy akár anélkül teljesértékű vacsorának minősülnek. Mint ez az ötperces répafőzelék.
Gránátalmás-mézes gumicukor

Gránátalmás-mézes gumicukor

Bezzegh Évának, az agyoncukrozott gumicukorra is van egy, minden elemében egészséges, pár perc munkával járó alternatívája. Igazi gyümölcsből, gyógyító mézzel, vitamindús lime-mal, jótékony, tiszta állati zselatinnal, mely a szervezet számára módfelett nélkülözhetetlen kollagént tartalmazza.
Kecskesajtos tojásfehérjeomlett füstölt lazaccal és zsülien zöldségekkel

Kecskesajtos tojásfehérjeomlett füstölt lazaccal és zsülien zöldségekkel

Levesbetétnek, reggelinek és előételnek is kiválóan beillik, ez a gyerekbarát, egészséges és tápláló tekercs.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!