Tavaszi zöldségleves májgaluskával

Hozzávalók
- 2 db sárgarépa
- 1 db karalábé
- 1 fej vöröshagyma
- 2 ek kacsazsír
- 2 liter alaplé
- 50 dkg csirkemáj
- 1 db tojás
- 10 dkg búzadara
- 1 db beáztatott zsemle
- 1 csokor petrezselyem
- snidling
- só
- bors
Elkészítés
A sárgarépát és a karalábét meghámozzuk és feldaraboljuk, majd olvasztott kacsazsíron enyhén lepirítjuk. Mellé tesszük a a vöröshagyma egyik felét negyedbe vágva és ezt is karamellizáljuk.
Közben a megmosott és az inas részektől megtisztított csirkemájat, a maradék hagyma negyedével egy aprítógépben pépesítjük.
Hozzáadjuk az előre beáztatott zsemle felét, a tojást, a búzadarát, a petrezselymet, kevés snidlinget, sózzuk, borsozzuk és ezzel is tovább aprítjuk a gépben. Ha nagyon híg lenne, adhatunk még hozzá búzadarát. Tegyük a hűtőszekrénybe, míg elkészítjük a levest.
Az időközben karamellizálódott zöldségeket öntsük fel az alaplével és főzzük benne majdnem puhára a zöldségeket.
Egy evőkanál segítségével szaggassuk a levesbe a hosszúkás májgaluskákat és ezt is főzzük meg.
Friss zöldfűszerrel megszórva tálaljuk.
