Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Tavaszi zöldségkrémek

Üde zöld színek reggelire!
2019. március 18.

Bár a zöldborsó még mirelitből készült, mindkét krém színe és íze nagyon-nagyon friss és tavaszias. Készítsétek el reggelire ti is!

Hozzávalók

2-2 adaghoz
  • A borsókrémhez:
  • 15 dkg zöldborsó (mirelit)

  • 2 evőkanál puha vaj vagy vajkrém
  • 3-4 dkg feta sajt
  • pár reszelés citromhéj
  • 2-3 levélke menta
  • A cukkinikrémhez:
  • 1 db zsenge cukkini (kb. 22-25 dkg)

  • 1 teáskanál olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál tejföl
  • 3-4 dkg füstölt sajt
  • őrölt fekete bors

Elkészítés

 

A borsókrémhez a zöldborsót sós vízben puhára főzzük. Még melegen összetörjük a vajjal, hozzáadjuk a villával szintén összetört fetát, a citromhéjat és a finomra csíkozott mentát. Ízlés szerint megsózzuk.

A cukkinikrémhez a cukkinit megmossuk, majd hámozás nélkül lereszeljük nagy lyukú reszelőn. Besózzuk, állni hagyjuk 10-15 percet, majd kinyomkodjuk belőle a felesleges nedvességet.

Egy serpenyőben felhevítjük az olajat. Rátesszük a cukkinit, megsózzuk, majd hozzáreszeljük a megpucolt fokhagymát. Megpároljuk, majd hűlni hagyjuk. (Tegyük szűrőbe, hogy a felesleges nedvesség lecsepegjen.)

Miután kihűlt a cukkini, hozzákeverjük a tejfölt, a lereszelt sajtot, és még egy kevés sót, valamint borsot.

Tálalásig hűtőben tároljuk a krémeket.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Mindent bele pulykasaláta

Mindent bele pulykasaláta

Így nem unalmas a natúr sült hús!
Fekete-erdő süti

Fekete-erdő süti

Egy kis csavarral, túrósan.
Gombás-káposztás sült tészta

Gombás-káposztás sült tészta

Maradék káposztából laktató főétel.

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.