
Tavaszi zöldségkrémek
Bár a zöldborsó még mirelitből készült, mindkét krém színe és íze nagyon-nagyon friss és tavaszias. Készítsétek el reggelire ti is!
Hozzávalók
2-2 adaghoz- A borsókrémhez:
- 15 dkg zöldborsó (mirelit)
- só
- 2 evőkanál puha vaj vagy vajkrém
- 3-4 dkg feta sajt
- pár reszelés citromhéj
- 2-3 levélke menta
- A cukkinikrémhez:
- 1 db zsenge cukkini (kb. 22-25 dkg)
- só
- 1 teáskanál olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál tejföl
- 3-4 dkg füstölt sajt
- őrölt fekete bors
Elkészítés
A borsókrémhez a zöldborsót sós vízben puhára főzzük. Még melegen összetörjük a vajjal, hozzáadjuk a villával szintén összetört fetát, a citromhéjat és a finomra csíkozott mentát. Ízlés szerint megsózzuk.
A cukkinikrémhez a cukkinit megmossuk, majd hámozás nélkül lereszeljük nagy lyukú reszelőn. Besózzuk, állni hagyjuk 10-15 percet, majd kinyomkodjuk belőle a felesleges nedvességet.
Egy serpenyőben felhevítjük az olajat. Rátesszük a cukkinit, megsózzuk, majd hozzáreszeljük a megpucolt fokhagymát. Megpároljuk, majd hűlni hagyjuk. (Tegyük szűrőbe, hogy a felesleges nedvesség lecsepegjen.)
Miután kihűlt a cukkini, hozzákeverjük a tejfölt, a lereszelt sajtot, és még egy kevés sót, valamint borsot.
Tálalásig hűtőben tároljuk a krémeket.