Tavaszi zöldborsóleves kacsazúzával
Adásban volt: 2016. március 8.
A recepthez tartozó videó

A világ leggyorsabban elkészíthető levese, ráadásul az egyik legtavasziasabb is, amit ismerünk.
2016. március 8.
Hozzávalók
- 2 db sárgarépa
- 1 db karalábé
- 1 db fehérrépa
- 4 fej csiperkegomba
- 2 ek liszt
- kacsazsír
- 1 liter alaplé
- 50 dkg zöldborsó
- 1 csokor petrezselyem
- főtt kacsazúza
- só
Elkészítés
A felkarikázott répákat, a felkockázott karalábéval kevés felforrósított kacsazsíros megpirítjuk. Ha lepirultak, mellé tesszük a feldarabolt gombát is és elpárologtatjuk a levét.
Megszórjuk a liszttel és folyamatos kevergetés mellett, lassan adjuk hozzá az alaplevet is. Megsózzuk.
Adjuk hozzá a zöldborsót és melegítsük össze az egészet.
Tálaláskor szórjuk meg finomra aprított petrezselyemzölddel és adjunk hozzá főtt kacsazúzát.
Megosztom barátaimmal
