Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Tavaszi reteksaláta

Adásban volt: 2016. április 6.
A recepthez tartozó videó
Könnyű, üde, friss, tavaszi és villámgyorsan elkészül. A maradék főtt disznóhúsnak fenséges körete.
2016. április 6.

Hozzávalók

  • 2 csomag hónapos retek
  • 1 db szívsaláta
  • 1 csomag újhagyma
  • 1 db szárzeller
  • 1 tk magos mustár
  • 2 kanál méz
  • 1 db citrom
  • olívaolaj
  • fehérborecet

Elkészítés

A dresszinghez a fehérborecetet kikeverjük egy csipet sóval, a magos mustárral és a mézzel, majd folyamatos kevergetés mellett lassan hozzácsurgatjuk az olívaolajat.

A retket, a salátát. a szárzellert és az újhagymát feldaraboljuk és egy tálra halmozzuk. Meglocsoljuk a dresszinggel és maradék sült disznóhússal tálaljuk.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Az 5 legjobb tavaszi saláta

Az 5 legjobb tavaszi saláta

Összegyűjtöttük az öt legjobb salátát, ami nélkül nincs tavaszi "nagytakarítás". Kiadós, laktató, mégis egészséges egytálételek. Ebédre vagy akár vacsorára. Két értekezlet között, edzés után vagy mielőtt nekiindulnál délután begyűjteni a gyerekeket.

Szójás csirkecombok, újhagymás reteksalátával

Diétázóknak és éheseknek is egyaránt fantasztikus ebéd ez a könnyed mégis ízekben gazdag sült csirkecomb, tavaszi nagyonzöld salátával.
Karalábé- és reteklevélfőzelék curryvel

Karalábé- és reteklevélfőzelék curryvel

A levél bizony rajtuk marad – mondja most már Szatmári Feri, a főzelékes, magabiztosan a piaci kofáknak. Miért dobnánk ki őket, ha lehet belőlük pesztó, levesbetét vagy éppen főzelék?

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.