Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Tavaszi reteksaláta

Adásban volt: 2016. április 6.
A recepthez tartozó videó
Könnyű, üde, friss, tavaszi és villámgyorsan elkészül. A maradék főtt disznóhúsnak fenséges körete.
2016. április 6.

Hozzávalók

  • 2 csomag hónapos retek
  • 1 db szívsaláta
  • 1 csomag újhagyma
  • 1 db szárzeller
  • 1 tk magos mustár
  • 2 kanál méz
  • 1 db citrom
  • olívaolaj
  • fehérborecet

Elkészítés

A dresszinghez a fehérborecetet kikeverjük egy csipet sóval, a magos mustárral és a mézzel, majd folyamatos kevergetés mellett lassan hozzácsurgatjuk az olívaolajat.

A retket, a salátát. a szárzellert és az újhagymát feldaraboljuk és egy tálra halmozzuk. Meglocsoljuk a dresszinggel és maradék sült disznóhússal tálaljuk.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Szójás csirkecombok, újhagymás reteksalátával

Diétázóknak és éheseknek is egyaránt fantasztikus ebéd ez a könnyed mégis ízekben gazdag sült csirkecomb, tavaszi nagyonzöld salátával.
Karalábé- és reteklevélfőzelék curryvel

Karalábé- és reteklevélfőzelék curryvel

A levél bizony rajtuk marad – mondja most már Szatmári Feri, a főzelékes, magabiztosan a piaci kofáknak. Miért dobnánk ki őket, ha lehet belőlük pesztó, levesbetét vagy éppen főzelék?

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!